Golf 2 - drugie auto.

07 Kwi 2015, 17:37

Problem w tym, ze właśnie tego typu samochody mi się zawsze podobały. Pomijając mazdę 323 z "oczami"- ona podoba mi się ekstremalnie. Golf II Ma swój charakter, i komuś może się podobać a komuś nie. Mi podoba się strasznie.

Co do mocy. Teraz mam Fieste ale nawet nią nie jeździłem dłużej, robię na sprzedaż. A miałem Fiata cc-700 więc fajerwerków nie potrzebuje. Golf II Z silnikiem 1.8 90 kM powinien wystarczyć do umiarkowanie szybkiej jazdy. Mieszkam w mieście i głownie po mieście się poruszam więc to kolejny plus aby mieć coś mniejszego :)
Kucharzlc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 10 2011
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Fiesta
Silnik: 1.25 75 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

07 Kwi 2015, 17:56

Co kto lubi mi osobiście też mk2 się podoba a ford sierra to już niekoniecznie ale to już kwestia gustu. Nie mniej jednak ładnym golfem 2 można się rzucać w oczy :D
Kusza
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gowino
Prawo jazdy: 29 09 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW e46
Silnik: 323i 170KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

08 Kwi 2015, 00:56

Wspomniales o Mazdzie i przypomnial mi sie jeszcze jeden model a mianowicie MX-3 . Ciekawe auto, kolega mial z silnikiem 1.8 V6 i ladnie to latalo i wygladalo. Niestety tych 1.8 prawie nie ma, niemniej jesli slabszy by Ci pasowal to jest to jakas opcja do wyrozniania sie na drodze bo wiele takich aut to po drogach nie jezdzi. Tylko wiadomo jak to z Mazdami... Ruda tanczy jak szalona ;D
TheS
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków
Prawo jazdy: 07 05 2013
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Freemont / Scion tC / Trafic
Silnik: 2.0jtd / 2.4 vvti
Paliwo: Diesel
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza na drodze
    W Polsce sezon burzowy trwa zazwyczaj od kwietnia do września, ale apogeum występuje między czerwcem, a sierpniem. Takie warunki pogodowe podczas podróży samochodem stanowią zagrożenie ze względu na bardzo ograniczoną ...