Witam posiadam VW Golf 2 92r. i mam do was pytanie co się bardziej opłaca? Samochód kupiłem 3 lata temu od starszego sąsiada za 3 tysiące zł. od tamtego czasu najpoważniejszą usterką jaką miałem to był urwany tłumik, pęknięty fotel i nic poza tym. Może nie jest demonem prędkości ale jeździ. Nie dawno zrodziła się myśl żeby kupić coś lepszego coś ze wspomaganie z klimą i z lepszym silnikiem. W ciągu ostatnich 2 miesięcy miałem chyba z 10 propozycji odsprzedania golfa gdzie wcześniej były to 1-2 na kilka miesięcy. (I tu pytanie może wy wiecie skąd to zainteresowanie? Czy to nie jest tak jak obecnie z komarkami i motorynkami? Klika lat temu w cenie złomu a teraz kosztują ładne pieniądze.) Po tym wzroście zainteresowania zaczynam się zastanawiać czy nie warto go doprowadzić do porządku i przetrzymać kilka lat? Jest do zrobienia wizualnie(zdj) a mechaniczno/eksploatacyjnie są do wymiany klocki, rozrząd, olej, cieknący amortyzator i to chyba tyle plus blacharka. Jakie jest wasze zdanie? Mam jeszcze pytanie jak wygląda to od strony "papierkowej" chodzi dokładniej o płacenie OC. Nie chciałbym płacić ubezpieczenia(461zł) za samochód który by stał i czekał na lepsze czasy. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Przemek
Ps. Fotel jest inny bo stary pękł ale mam obicia tylko czasu brak [email widoczny po zalogowaniu] na podszybiu gdzie jest taśma przyklejona są dziury przez które miałem mokro w środku(już nie), a od tej koło naklejki na szybie poszło mi pęknięcie na starej szybie ta jest nowa.
revo205 napisał(a): Nie chciałbym płacić ubezpieczenia(461zł) za samochód który by stał i czekał na lepsze czasy.
W tym wypadku to niestety ale nie ma wyjscia.Samochod zarejestrowany-musisz placic... PS.Ja mialem tez VW Jetta z 91r.Stalem przed tym samym dylematem ale kupiłem jednak coe innego i oczywiscie nowszego.Szukając nowego samochodu marzyłem nie raz zeby znalezć taką samą Jettę z przebiegiem-oczywiście autentycznym np.50.000km....ale na marzeniach się tylko skończylo...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło. Nie odpowiadam na PW.
Parkowanie równoległe - krok po kroku jak to zrobić prawidłowo W okresie przedświątecznym parkowanie w pobliżu sklepów może być wyzwaniem. Wielu kierowców obawia się jednak parkowania równoległego, co często ogranicza wybór miejsc parkingowych. Trenerzy Szkoły ...
Powrót z wakacji bez pośpiechu Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.