Golf 4 Sam się zamyka

30 Cze 2014, 19:31

Witam

Zauważyłem ostatnimi czasy że mój golf sam się zamyka, i nie ważne czy kluczyki są w stacyjce czy po za nią, centralny zamyka wszystko po kilkunastu sekundach, z migaczami, tak jakbym zamykał go z pilota. Boję się że zostawię kluczyki w aucie i amba, a zapasu nie mam. Nawet otworzyć durną bramę nie mogę z odpalonym silnikiem, i zamkniętymi drzwiami. I tu rodzi się pytanie, Czy jest sposób by wyłączyć nawet całkiem centralny z pilota, niech zostanie na sam kluczyk w zamku. Może któryś bezpiecznik wyciągnąć? Poradź ktoś bo to dosyć durna sprawa, a ile może narobić roboty.
Lukasz36016
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 12 2010
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Nie mam

01 Lip 2014, 10:48

w uniwersalnych centralkach wystarczy przełożyć zwokę i automatyczne ryglowanie byłoby wyłączone. Ty masz pewnie ori.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

01 Lip 2014, 12:06

Generalnie auto mam dopiero tydzień, więc nie wiem. Można to w jakiś sposób zweryfikować? i o jaką zwokę chodzi, spróbował bym to zrobić.
Lukasz36016
Nowicjusz

Prawo jazdy: 02 12 2010
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Gdy policjant kieruje ruchem
    Widok policjanta kierującego ruchem jest tak rzadki, że wielu kierowców nie potrafi poprawnie zinterpretować pokazywanych poleceń. Ważne, aby pamiętać, że sygnały dawane przez osobę kierującą ruchem są ważniejsze niż ...