Gwarancja ubezpieczenie

26 Maj 2020, 13:41

Witam forumowiczów. Na samym początku wspomnę że nie wiem nic o samochodach i wszystkim z nimi związanym więc proszę o wyrozumiałość. Niestety miał miejsce mały incydent w wyniku ktorego lekko zarysował mi się zderzak, stracił trochę lakieru. Samochód jest objęty gwarancją i jest ubezpieczony. Chciałem zapytać jak wygląda procedura w takiej sytuacji, czyli jakie będą tego konsekwencje (jakieś większe składki ubezpieczenia, utrata gwarancji?). Za pomoc z góry dziękuję
mellow24
Obserwowany

26 Maj 2020, 14:36

Jak to małe zarysowanie to najczęściej opłaca się samemu naprawić takie coś bo przy wykorzystaniu AC możesz mieć później większe składki o np. 10% przez dwa, trzy a nawet więcej lat. Wszystko zależy od ubezpieczyciela.

Często też jest tak ze AC nie obejmuje szkód poniżej jakiejś kwoty np. poniżej 500zł nie możesz z niego skorzystać.

Piszesz o utracie gwarancji, samochód jest nowy?

Wrzuć zdjęcie tego zarysowania podpowiemy co najlepiej z nim zrobić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Aygo 2018 facelifting
    Toyota Aygo to japoński bestseller, opracowany z myślą o europejskim rynku w studiu projektowym Toyoty ED2 we Francji. Druga generacja tego modelu zadebiutowała w 2014 roku, a w 2018 roku auto przeszło gruntowny facelifting. ...
    Opel ADAM mały elegancki samochód miejski
    Firma Opel wraz z całkowicie nowym pojazdem ADAM po raz pierwszy wprowadza na rynek mały elegancki samochód miejski, a tym samym toruje swojej marce drogę do rozwoju w modnym segmencie A. Opel ADAM łączy w sobie śmiałą ...