Honda Civic VIII ogłoszenie

27 Gru 2017, 19:29

Witam,

Poproszę o ocenę Hondy z ogłoszenia na otomoto:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Sprzedający w aukcji wspomina o 2 lekkich kolizjach, napisał dokładnie co było uszkodzone. Dodatkowo przesłał mi zdjęcia zrobione zaraz po kolizjach. Dostępne są w albumie z linku poniżej:

[link wygasł]

Proszę dajcie znać co myślicie o tym aucie i czy warto.
Aga86
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Nie mam

27 Gru 2017, 21:15

Wygląda wiarygodnie, trzeba byłoby przyjrzeć mu się na żywo.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

27 Gru 2017, 21:25

Sprzedający przez telefon wspominał, że podwozie było zabezpieczone biteksem. Jutro jadę obejrzeć auto. Jest coś na co trzeba szczególnie zwrócić uwagę? Zwłaszcza biorąc pod uwagę te kolizje?
Aga86
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Auto: Nie mam

28 Gru 2017, 09:41

W pierwszej kolejności w tym modelu:
- maglownica (sprawdzić czy przy szybkich, krótkich ruchach kierownicą w obie strony słychać jakieś pukanie),
- skrzynia biegów (sprawdzić czy podczas jazdy z jej okolicy nie wydobywają się jakieś szumy czy wycie),
- przednie zawieszenie (podczas przejeżdżania przez śpiących policjantów powinna być cisza, wszelkie hałasy zwiastują problemy z łożyskami/górnymi mocowaniami amortyzatorów; sprawdzić poza tym kondycję amortyzatorów - lubią się wylewać),
- hamulce (tylne ulegają zapieczeniu),
- zapytać czy trzeba między wymianami dokonywać jakichś dolewek (mój były Civic nie brał oleju, ale w wielu przypadkach to niestety standard),
- sprawdzić działanie wszystkich elementów wyposażenia (często pada mechanizm składania lusterek).
To w sumie tyle z typowych rzeczy, reszta jak w każdym innym aucie.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Wynajem Porsche - spełnij swoje marzenia
    Branża motoryzacyjna zmienia się bardzo dynamicznie, jednak są takie nazwy, które od lat niezmiennie wywołują szybsze bicie serca wśród jej miłośników. Jedną z nich jest Porsche. Założona w 1931 roku ...