REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
reddeatth napisał(a): Od pewnego czasu śledzę Ceny Toyoty Corolli w Hybrydzie. Ceny są bardzo wysokie
reddeatth napisał(a):Czy w ogóle opłaca się kupować Hybrydę używaną?
reddeatth napisał(a):Czyli reasumując polecasz Hybrydę?! To jest lepszy wybór niż jakiś beznyniak?
to sie wywodzi tylko i wyłącznie z braku dostępności w krótkim okresie, zamawiasz sobie Toyotę dziś to możesz sobie sprawdzić prezent pod choinkętoyman40 napisał(a):bo toyota nie traci wiele na wartości, co byś chciał żeby po 2 latach zapłacić 50% wartości ? dzisiaj inne są czasy, a mało tego jeszcze niedawno albo i pewnie można spotkać że auto które jest nowe i ktoś kupił i wystawił o 10% drożej niż takie samo tylko nowe
Tzn. jak? Przy hybrydzie zwykła benzyna nie ma szans z podobna mocą przynajmniej do tych 50-60km/h. Tu trzeba zrozumieć że jak ruszasz to silnik wchodzi na obroty przy których ma największą moc i moment a przyspieszeniem już steruje skrzynia eCVT i wygląda to tak że przy stałych obrotach silnika samochód przyspieszareddeatth napisał(a): Jestem przyzwyczajony ze jak ruszam to szybko i dynamicznie a tutaj było zupełnie inaczej.
reddeatth napisał(a):Wiesz co dziś jechałem Toyota Corolla 2.0 i dziwnie się jechało. Jestem przyzwyczajony ze jak ruszam to szybko i dynamicznie a tutaj było zupełnie inaczej. Jakie są to wyjątki jeżeli chodzi o benzyniaki? Ta Mazda 6?
e0hater napisał(a):Na grupie corolli e21 widzę mnóstwo maruderów, że hybryda to g. bo nie jedzie, bo wyje itd.
galakty napisał(a):No przecież wyje i nie jedzie... Deptasz w podłogę i masz 11 sekund do setki (przy zestawie z 1.. To jest idealne do jazdy miejskiej i podmiejskiej, ale na drogach szybkiego ruchu jest męczące.