REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Można wiedzieć co się stało w tym automacie że trzeba wymieniać skrzynię i nie da się jej naprawić?Buniek96 napisał(a):doszło do uszkodzenia skrzyni biegów automatycznej. Byłem u 2 mechaników specjalizujących się w takowych przekładniach i oboje stwierdzili że skrzynia musi zostać wymieniona
Generalnie jeżeli numery się zgadzają to skrzynia powinna pasować bez problemu. To że numer jest w innym miejscu to może zależeć od partii w której dana skrzynia była produkowana. Warto jednak dokładnie sprawdzić i ewentualnie prosić o gwarancję żeby można było zwrócić skrzynię w przypadku jak nie będzie pasowała.Buniek96 napisał(a):Panowie zrobili mi zdjęcia numeru skrzyni na podstawie których mam zakupić nowy sprzęt. Znalazłem 2 skrzynie na allegro które niby mają te same numery lecz na zdjęciach wyglądają one inaczej niż u mnie (numery). Albo są w innym miejscu albo napisane na tabliczce
Fajna odpowiedź wzięta z kosmosu. Skoro nie sprawdzili w czym problem jak można właścicielowi tak odpowiedzieć ;/Buniek96 napisał(a):Dowiedziałem się tylko tyle że koszt remontu generalnego skrzyni przekroczy wartość kupna nowej.
Ale jakąś diagnozę postawili? Czy po prostu tak stwierdzili jak wyżej?Buniek96 napisał(a):Niestety Panowie nie rozbierali skrzyni żeby jednoznacznie ocenić czy nadaje się ona do naprawy