REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
piotrauto napisał(a):to tak walnie to ma sie wrażenie ze cos sie odłączyło pod autem
nie wiedziałem że samochodem można jeździć po salonie...Masz albo duży salon albo mały samochód. Jak już coś to SLALOMEM.piotrauto napisał(a):PrezesArtek, niektóre drogi są tak podziurawione jak ser szwajcarski jadąc non stop jade salonem, pasażerowie narzekają jednak jadąc salonem (...)
piotrauto napisał(a):jadąc salonem
Adamo90 napisał(a):pocieszny napisał(a):ja tam nie wiem nie ma w Polsce drogi na której rozwale sobie felgi![]()
ogólnie zalezy czy się jeździ ale ja się takimi sczegółami nie przejmuje
To zapraszam do Włocławka. Zmienisz zdanie
PrezesArtek, ja mówie o drogach niższej kategorii tz wojewódzkich i powiatowych niektóre drogi są tak podziurawione jak ser szwajcarski jadąc non stop jade salonem, pasażerowie narzekają jednak jadąc salonem w niektóre dziury auto wpadnie i bardzo wali na tych dziurach, czy dziura w jezdni moze uszkodzic felgę aluminiową? oponę? zawieszenie? jak do tego nie dopuścic, przeciez nie zwolnie do 10km/h bo bym tamował ruch, jadąc taką dziurawą drogą przez 20km naprawde ma sie dość od wypatrywania tych dziur na asfaldzie, a jak jakąś zobaczymy to niemamy wiele miejsca na reakcje, a jak auta jadą z przeciwka to pozstaje nam kilkadziesiąt cm asfaldu po lewej i prawej
MoDComp napisał(a):Co do dziur zarówno omijanie jak też taranowanie nie jest dobrym pomysłem, omijając wykonuje się z reguły gwałtowne ruchy kierownicą, co za tym idzie zużywamy układ kierowniczy, pompę wspomagania (o ile posiadamy), końcówki drążków, łożyska, i wiele wiele innych elementów. Warto przeanalizować co będzie tańsze, wymiana kompletu zawieszenia wraz z końcówkami i drążkami czy wymiana układu kierowniczego (maglownica, pompa wspom itp...).
MoDComp napisał(a):Widzisz, odpowiedź moja tak samo bezsensowna jak pytanie autora postu.
Klakier napisał(a):Uzupełnij profil albo powiedz jakie masz auto