Jaka Mocna Tuba i wzmachol :D BOSCHMANN ALX 122SP i Blaupunk

11 Lut 2009, 11:45

Posiadam w tej chwili skrzynie z BOSCHMANN ALX 122SP, oraz wzmacniacz Blaupunkt THA 280 co o tym powiecie? gra fajnie ale chciałbym jeszcze cos. Jakieś mocne głebokie uderzenie basu. Co byscie proponowali? czy zmienic wzmak na 4 kanałowy i dokupic jeszcze jakąś tube czy zmienic wszystko? Prosze o podpowiedz pewnie ktos sie na tym zna lepiej niz ja :P pozdrawiam wszystkich...
dasiudas
Nowicjusz

04 Sty 2010, 22:46

"BOSCHMANN" no sama firma mówi za siebie, itak cud że ci to gra;)
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie

05 Sty 2010, 09:40

Wszystko zależy od tego czego oczekujesz...czy ma być to granie czy buczenie.Jeśli granie polecam skrzynie (nie tuby bo one tylko wyją).Posiadałem już wiele zestawów audio i mogę polecić skrzynie firmy JL Audio.Nie jest to tani sprzęt ale naprawdę robi robotę,odpuść sobie te wszystkie JBL a tym bardziej Magnat czy Buszman:)Taki głośnik JL Audio o średnicy 25cm i mocy ok 125 Wat (oczywiście jest to moc rzeczywista a nie jakaś mega giga z kosmosu co wiekszość podaje) zagra o niebo lepiej od 30cm JBL. Z firmy JBL posiadałem 3 zestawy, w tym jeden z głośnikiem P-1222, który robił naprawde wiele hałasu,sam głośnik ważył ok 20 kg:)I szczerze powiem to nie robił nic poza hałasem.Poczytaj sobie troszeczkę i powoli powoli złóż coś konkretnego co będzie grało a nie hałasowało:)A i jeszcze jedna sprawa,nagłośnienie w aucie robi się z przodu, z tyłu ma być tylko głośnik nisko tonowy,ewentualnie jakies małe głośniczki żeby pasażerom grało.Zamiast kupować 2 zestawy głośników na przód i tył przeznacz tą kasę na porzadny odseparowany przód a na pewno się nie zawiedziesz.Za przystępna cenę kupisz Helix-y oraz Hertz-e.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

05 Sty 2010, 10:00

JBL jest właśnie bardzo dobry, posiadam aktualnie wzmaka i skrzynie tej firmy gra trochę słabo bo wzmak ma 240W RMS a skrzynia 300W RMS. Jak sobie dobrze wszystko skompletujesz nie ma porównania. Średniej klasy sprzęt w bdb cenie. Mi wystarcza myślę że koledze też by starczyło skoro ma BOSCHMANNA. A jeśli chcesz zagrać mocniej polecam CARPOWER CODEX-4/240
Servis Calibra
mikas24
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Zawiercie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najbardziej ekonomiczne SUV-y
    Specjaliści z amerykańskiej organizacji Consumer Reports po raz kolejny wzięli pod lupę paliwożerność SUV-ów i wybrali najbardziej oszczędne auta z tego segmentu. Wszystkie przetestowane przez Amerykanów egzemplarze ...
    Co daje aktywny mechanizm różnicowy?
    Mechanizm różnicowy to nieodzowny elementem każdego samochodu. Jego zadaniem jest umożliwienie niezależnego obracania się kół osi napędzanej na zakrętach, kiedy każde z nich pokonuje inną drogę. W tej roli bardzo ...