Jaki samochod pod LPg 25tys -bez regulacj zaworow !

02 Cze 2014, 20:03

Tu nie chodzi o spalanie jezeli kupimy silnik 1,6 -102km to tylko i wyłacznie pod GAZ . Teraz te 102konie to wystarcza do spokojnej jazdy tylko taki samochod przy wiekszych predkosciach szybciej ma głosno w kabinie to bedzie wada ...

A co do astry 1,8 - 125km ( 2005-2006) jakies wady ? ktos cos słyszał...
vxz
Początkujący

Auto: focus
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

02 Cze 2014, 21:59

vxz napisał(a):Po co mi auto ktore ma hydraulike ? A po to ze glownie auta starsze maja hydraulike i nie trzeba bawic sie w płytki a po drugie to idealnie pasuja pod gaz i po trzecie przewaznie to sa starsze silniki " sprawdzone " a co za tym idzie naprawy kilka razy mniejsze od nowoczesnych silnikow.
hydraulika jest uciążliwa na inne sposoby, wytrą się wałki, sklepią popychacze i masz większy problem niż w normalnym na śrubke :mrgreen:
przerabiałam kilkanaście różnych silników, każdy ma zalety i wady, akurat regulacja zaworów przez użytkownika jes moim zdaniem zaletą, można wiele zdziałać odpowiednią regulacją, oczywiście jak ma się pojęcie co robić,
co do taniego niezajebliwego silnia z małą obsługowością 2.0 8v GTI w WV Golf 3 generacji
u mnie przerobił 500 tysi na LPG i padła buda (zgiął się dach) silnik dalej jeździł, GTI masz szanse dostać z przyzwoitym wyposażeniem... problem tylko znaleźć nei zwieśniaczony egz :cry:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi museum mobile - mobilność jutra
    Audi museum mobile w Ingolstadt przedstawia wizję mobilności jutra. Na wystawie specjalnej "Audi future lab: mobilność ", od 6 grudnia 2012 r. do 17 marca 2013 r., można podziwiać inicjatywy producenta na temat silników ...
    Niebezpieczne wakacje dla dzieci na drogach
    Co trzynasta śmierć dziecka w Unii Europejskiej to skutek wypadku drogowego. W Polsce najwięcej wypadków z udziałem dzieci ma miejsce w miesiącach letnich. Najczęściej winni są dorośli. W ciągu ostatnich dziesięciu ...