Jaki silnik Fiata 126p?

19 Sty 2009, 20:05

Dosc troche przerobek i wzmocnien ale mozna by bylo jakis motor i skrzynie z audi wrzucic np 2.0e za przednie siedzenia pelny hard core :shock:
hot-garage
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk

06 Lut 2009, 13:08

a jak z mocowaniem silnika wymaga dużych przerubek żeby go tam wpakować??
skorpion-sko
Nowicjusz

Miejscowość: Zelów

06 Lut 2009, 13:34

Oczywiście, że dużo... ten silnik nawet w komorę silnika fiatowską by Ci nie wszedł ;) Trzeba było by dużo ciąć, spawać, kombinować... itd.
Kamik
Początkujący

06 Lut 2009, 22:29

Wiecie co nie uwierzycie ale raz jedyny raz w życiu widziałem malca na giełdzie ze 2 miesiące temu z motorem 1.6 16V od Fiata Bravo.
Jak to szło, jak przyspieszało... Brak słów...
Ale jak zostało wykonane nie mam pojęcia bo silnik zajmował chyba każdy możliwy centymetr pod klapą.
Koleś za autko z 97r cenił 8 tys...
stasiowski121

11 Lut 2009, 18:13

Sprwadź tylko czy po takiej przeróbce samochód nie będzie jeździł do tyłu
heemir
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Żory
Prawo jazdy: 0- 0-1984
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Audi 80 B4
Silnik: 1.9 TD 75KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1993

25 Mar 2009, 10:58

witam! jestem tu nowy i przepraszam za odkopanie tematu, nie bede zakładac nowego by uniknac chaosu.
chcial bym abyscie mi pomogli w doboze silnika do malczana. nie chodzi mi tu o jakies super osiagi ale o ekonomie z tego co wiem to silniczek z lupo 1.2tdi 3l malo pali. jest szansa by zainstalowac taki silnik w sedziwym staruszku? na vw niestety mnie nie stac. prosze o szybka odpowiedz
pozdrawiam Konieczko
konieczko
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody Lexusa pracują na lotnisku
    Naprawdę wygodne auto potrafi sprawić, że nawet długa podróż na czterech kołach jest równie komfortowa, co krótki lot samolotem. Czasami jednak trzeba skorzystać z możliwości silnika odrzutowego. Ale ...

25 Mar 2009, 13:15

Gdybym wsadził silnik od uno i skrzynie malucha to skrzynia da rade i czy będzie pasować :?:
elek17
Nowicjusz

26 Mar 2009, 21:57

Elek17 z tego co czytalem to nie... maluch kreci sie w lewo a wszystkie samochody w prawo wiec... bys mial 4 biegi do tyłu i 1 do przodu... a odpowie ktos na moje pytanie??
konieczko
Nowicjusz

25 Paź 2019, 17:22

Witam, mam pewien problem i mam nadzieje że go rozwiążecie. :D
Otóż zamierzam wstawić silnik do malca 1.4 turbo z punto gt i moje pytanie odnosi się do skrzyni biegów jaką mogę zastosować.
Wiem że mogę użyć skrzyni biegów od skody rapid, ale czy mógłbym użyć skrzyni od garbusa?
Pozdrawiam.
ZUCZOR
Obserwowany

28 Paź 2019, 11:38

ZUCZOR napisał(a):Otóż zamierzam wstawić silnik do malca 1.4 turbo z punto gt i moje pytanie odnosi się do skrzyni biegów jaką mogę zastosować.
Pisz w jednym temacie fiat-126p-silnik-1-4-turbo-vt117996.htm
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!