Jaki wosk polecacie?

16 Lut 2018, 14:25

Ja stosuję tylko soft99 fusso. Nawoskuje 2 razy do roku i mam spokój. Trzyma się jak wściekły lakieru. A co drugie mycie przetrę dodatkowo jakimś quick detailerem.
barteq99
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 04 1984
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Astra
Silnik: 1.4 T
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2016

16 Lut 2018, 15:29

Ja ostatnio stosowałem wosk menzerna i muszę powiedzieć że spełnił moje oczekiwania. Generalnie zrobiłem cały lakier preparatami tej firmy i efekt utrzymuje się bardzo długo a jak się stosuje jeszcze po myciu np. menzerna endless shine to lakier cały czas jest zabezpieczony i kolejne woskowanie można odłożyć na długo w czasie.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

16 Lut 2018, 17:01

Ja używam wosku Fast Wax, dobrze odświeża kolor, nadaje fajną głębię barwy. Nie jest drogi a wydajny, próbowałam też inne ale ten jest najlepszy.
sylwia4012
Nowicjusz

Auto: golf IV
Silnik: 1,9
Paliwo: Diesel

06 Kwi 2018, 09:43

A ja polecam K2 ULTRA WAX który dodatkowo bardzo skutecznie chroni nabłyszcza lakier, koszt to jakieś 11-12 zł, naprawdę warto.
DeceAuto
Nowicjusz

Auto: Audi A6
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna

20 Maj 2018, 19:09

Cześć! Ja już dłuższego czasu używam K2 Proton i jak dla mnie rewelka :D super nabłyszcza i chroni. Szybko się też go aplikuje
ArtekKasko
Obserwowany

Prawo jazdy: 02 03 1999
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Golf V
Silnik: 1.9 TDI
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2005

03 Lis 2019, 17:24

MW Neon Night syntetyczny wosk w spay'u sprawdza sie idelanie . Wysoki połysk oraz zabezpieczenie z trwałością do kilku tygodni.
Piter1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Opel Astra Sedan z Gliwic
    20 sierpnia 2012 o 6:00 rano, z taśmy produkcyjnej zakładu Opla w Gliwicach zjechała pierwsza Astra Sedan, dając tym samym początek seryjnej produkcji piątego z modeli wytwarzanych obecnie w zakładzie. Elegancki sedan, w ...
    Toyota Celica Supra
    Toyota Celica Supra została wyprodukowana w 1983 roku. Wielu uznaje, że jest to jeden z najlepszych modeli sportowego auta, który wyszedł spod szyldu Toyoty. Samochód ten zdobył wiele nagród i wyróżnień ...

03 Gru 2019, 18:51

Ja jestem zdania że zawsze lepiej udać się do specjalisty, który w prawdzie weźmie trochę więcej pieniędzy, ale wykona to w pełni profesjonalnie (jak się trafi na fachowców) Ja zawsze na zimę oddaje auto do woskowania i polerowania, ponieważ woskowanie chroni przed korozją,( pomijając już względy estetyczne, które osiągamy po woskowaniu karoserii samochodu.) Przy okazji, oddaje też samochód na pranie tapicerki i bezpieczne mycie ręczne auta.
Daniel1999
Nowicjusz

22 Lut 2020, 13:38

Ja na woskowanie auta jestem zawsze regularnie umówiony w myjni samochodowej w Warszawie i moim zdaniem jest ok. Jeżeli ktoś z Was jest z Warszawy to mogę podać namiary.
Romek789
Nowicjusz

24 Kwi 2020, 10:34

Jeśli kupimy dobre kosmetyki samochodowe To z powodzeniem sami tez damy radę nawoskować samochód,żadna filozofia.
Grzegora
Nowicjusz

24 Cze 2020, 16:51

mega pozytywne zaskoczenie to wosk od k2 za jakieś 35 zł - k2 proton. Siedzi wystarczająco długo jak na te pieniądze, ładniej podbija kolor i kropelkuje. Jak koś nie chce ładować hajsu w nie wiadomo co to warto się przyjrzeć.
motomarek
Nowicjusz