Jakie auto wybrać?

08 Lip 2012, 18:53

marczeslaw napisał(a):jesli chodzi o bertonki polecam bardziej z silnikiem 2.2 np taka [link do oferty na Allegro wygasł] ... 32108.html
silnik niby wiekszy ale nie trzeba cisnac zeby jechal wiec w cyklu mieszanym spalanie podobne a osiagi zupelnie inne mialem bertone ale 2.0 i zaluje ze nie 2.2 pozdrawiam

A jak z awaryjnością tych silników? czy to prawda, że lubią nadmiernie olej? Pojemność to nie problem może być większa.

arti123 napisał(a):A co powiesz nt. Rovera 75 (niedawno miałem okazję się przejechać i muszę przyznać że mega wygodne i świetnie wykończone)?

Przykładowy egzemplarz: [link do oferty na Allegro wygasł] ... 02645.html

Dzięki za propozycje ale auto zupełnie nie dla mnie.

seba145 napisał(a):a jaki silnik masz w tej corsie? Może bora 1.9tdi 130km?

silnik mam 1.2 8v x12sz dokładnie. Chciałbym coś mocniejszego i trwalszego. Bora ciekawa propozycja ale wyglądem do mnie nie przemawia;/

Tomasz94 napisał(a):Bora dobry pomysł Ale moim zdaniem Honda accord też byłaby dobrym wyborem. Szczególnie silnik 1.8i

też ciekawe rozwiązanie, jest to jeden z faworytów ale...

W innym temacie napisałem, że mógłbym przeznaczyć trochę więcej i kupić e46 w Niemczech ale chyba zrezygnuje z tego auta bo jednak trzeba na nie wydać trochę więcej. Najbardziej skłaniałbym się w kierunku bertone bo bardzo mi się podoba sądzicie, że dałoby rade znaleźć coś do max 3 tys € ( do ewentualnego targowania) za samo auto bez opłat i kosztów rejestracji?
Keczko89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 01 2005
Auto: corsa b

29 Lip 2012, 15:54

odświeżam temat bo nadal nie podjąłem decyzji które auto wybrać. Trochę gotówki przybyło i do przeznaczenia są już 4 tys €. Na tą chwilę ciągle zastanawiam się nad:
-Bertone
-Alfa 147
-Accord VI
-Mazda 232f bj

Dodam, że zapowiadają się większe przebiegi roczne które z 15 tys wzrosną do około 20 tys, Czy w takiej sytuacji warto zacząć się zastanawiać na dieslem? Proszę bardzo o pomoc, Pozdrawiam.
Keczko89
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 01 2005
Auto: corsa b
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak ustawić prawidłowo lusterka w samochodzie?
    Prawidłowe ustawienie lusterek ma istotny wpływ na bezpieczeństwo – od tego zależy, czy kierowca będzie mógł dokładnie obserwować sytuację na drodze. Ważne, aby w ustawieniu lusterek wykazywać się starannością ...
    Jesień i niespodziewane leśne zwierzęta na drodze
    Teraz, kiedy zmierzch zapada dużo szybciej, a dodatkowo pogoda potrafi być mglista i deszczowa, łatwo można nie zauważyć zwierzęcia wybiegającego na jezdnię. Większość dzików, saren i innych leśnych zwierząt ginie ...