Kable a moc silnika

16 Sty 2012, 14:49

Witam ma takie oto zapytanie.
Posiadam Chevrolet Aveo 1.2 SE 2005 odstawiłem je dziś do mechanika, ponieważ odczułem znaczny spadek mocy silnika. Na samym początku po otworzeniu maski ukazały nam się pogryzione kable.
Stąd moje pytanie . Czy te pogryzione kable mogą mieć jakikolwiek wpływ na moc silnika? Sytuacja wygląda następująco : Jadę sobie tralala wrzucam 4 gaz a tu obroty w górę potem w dół i auto muli nie daje rady. Jestem laikiem w tych sprawach więc proszę o wyrozumiałość. O i jeszcze jedno . Czy w tego typu aucie wymiana sprzęgła może wahać się miedzy 1000=1500 pln ?
marcinns
Obserwowany

Prawo jazdy: 18 10 1984

17 Sty 2012, 19:16

Przeskoki napiecia na przewodach WN by powodowaly szarpanie, ale jak autko nie szarpie, tylko nie ma mocy i nie wchodzi na obroty, to to jest co innego.

Przewody WN i tak wymien, bedzie duza wilgosc to bedziesz mial problemy tak czy inaczej przez nie.

Jak ci silnik wchodzi na obroty, a auto sie nie rozpedza, to sprzeglo.

Wymiana sprzegla 400-600zl, w ASO z 2-3 razy wiecej. Mowie tutaj o samej wymianie, bez czesci.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...