Klasa średnia do 25 tys.

04 Kwi 2014, 18:36

kon146 napisał(a):A co z moimi propozycjami..

Ojej :P

Prawdę powiedziawszy Hyundaia nie brałem pod uwagę ale postaram się go obejrzeć w najbliższym czasie. Tam jest chyba Diesel 2.0 CRDI... on przypadkiem niema PDF'a ?

Fiat Croma widzę też ma silnik 1.9 JTD 150 KM, a więc Croma, Vectra i 159 mają tą samą jednostkę. Co takiego jest w tej Alfie, że przez wielu jest lekko to ujmując niepolecana ?
Kaczor02
Nowicjusz

Auto: Nie mam

04 Kwi 2014, 18:38

no właśnie w tej alfie nie ma nic niepokojącego tylko jest niepolecana, bo to alfa - argument, że szok...
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

11 Kwi 2014, 21:34

Kurcze mam jeszcze gorszy dylemat :?
W rodzinie będzie szła na sprzedaż Avensis mieszcząca się w moim budżecie.
Niestety słaba wersja... Terra albo Luna silnik 1.6 w sedanie.
Na wyposażeniu niema praktycznie nic, z tyłu szyby na korbę, brak jest nawet podłokietnika ale komputer i klimatyzacja jest.
Nie brałbym jej pod uwagę ale ten samochód był kupiony w salonie i to pewniak :/
Mogę go sobie wziąć na 2-3 dni i przetestować...
Kaczor02
Nowicjusz

11 Kwi 2014, 21:39

To zawsze jest jakaś baza do modów, tylne szyby łatwo dołożyć :) Jeśli pewne to się nawet nie zastanawiaj.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Kwi 2014, 18:49

Cześć, niestety nadal nie kupiłem żadnego samochodu :(
Avensis opisany wyżej raczej nieaktualny, rozmyślili się chyba ..

W pobliskim salonie Toyoty będą szykować na sprzedaż Ave z 2003 roku w wersji SOL i silnikiem 2.0 D-4D 116 KM. Samochód zostawił klient kupując nowy model także dopiero szykują ją do oferty ale cena będzie w granicach 26 tys. złotych. Wiem, że samochód był kupiony w Polsce, ma prowadzoną książkę serwisową do aktualnych 260.000 kilometrów. W ramach gwarancji miał wymieniany fotel kierowcy, przednie reflektory i turbosprężarkę. Niby wszystko w porządku ale nie będzie objęty programem gwarancyjnym.

Warto pakować się w samochód z taką historią i tym silnikiem ?
Kaczor02
Nowicjusz

26 Kwi 2014, 18:59

Nie bierz Avensisa z dieslem bo popłyniesz. Jeden wtrysk DENSO 1800-2000zł. Nie można regenerować, do tego droga dwumasa- 4k.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renault Type B - 120 lat modelu
    Sztywny dach nadawał samochodowi zaskakujący wygląd jak na dzisiejsze normy. Był prawie równie wysoki co długi. Nadwozie miało długość 1,9 metra (czyli o 50 cm mniej niż nowoczesne Renault Twizy) i imponującą wysokość ...