Kobieta z 2 dzieci - jakie auto?!

29 Wrz 2018, 15:59

To sprawdz sobie co ma większy bagażnik wspomniana przez Ciebie 206 czy Meriva.. :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
0

29 Wrz 2018, 18:42

Barol a wkładałeś kiedyś wózek dziecięcy do bagażnika ?. Meriva ma teoretycznie więcej litrów bo ma ten bagażnik jest wysoki, ale znacznie praktyczniejszy będzie ten w 206 sw, mamy po prostu namiastkę kombi, jest głębiej. Do tego próg załadunkowy w Merivie jest wyżej a pakować ma kobieta do bagażnika.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

29 Wrz 2018, 19:29

Panowie czyli na czym stoimy, gdzie mam szukać auta w peugeotach 206 SW? Definitywnie ?
Czy może coś mniejszego ? :)
Benus12
Nowicjusz

0

29 Wrz 2018, 20:33

Witaj,
Ja bym poleciał klasycznie w Forda Focusa II 1.6 benzyna kombi [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Zawsze to większe niż Clio i bezpieczniejsze, co do isofixa nie każdy egzemplarz będzie to miał i niestety trzeba trochę poszukać.
Focus fajnie się prowadzi i ma dość komfortowe zawieszenie a i ceny części nie są z kosmosu.

Ewentualnie Toyota Corolla również kombi jeżeli mamy wozić ten wózek [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Na wyposażeniu isofix :)
Niska awaryjność, koszty utrzymania i spalanie śmieszne.
Jak dla mnie auto o wiele twardsze i mniej komfortowe niż focus a miałem okazję obydwoma trochę pojeździć.
Vogue
Początkujący
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 14 04 2012
Auto: Lexus GS 300
Silnik: 3.0 V6 249KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008
0

29 Wrz 2018, 20:55

Focus 2 jak najbardziej tak. Corolla wcale nie jest taka bezawaryjną, bywają problemy m.in z poborem oleju. Na upartego można popatrzeć też na fabie 1 kombi od jakiegoś dziadka co smigal na działkę.
mateusz9986
Zaawansowany

Miejscowość: Wałycz
Prawo jazdy: 0- 3-2010
Auto: Renault Megane II ph II
Silnik: 1.6
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
0

25 Mar 2019, 19:21

Renault Clio jest bardzo fajny dla kobiet z dziećmi :)
Ala2000
Nowicjusz

Zdjęcia: 10
0
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak marki premium zmieniają motoryzację
    Niegdyś rola producentów samochodów ograniczała się niemal wyłącznie do produkowania aut. Ale to już przeszłość. Dzisiaj największe marki nie tylko dają nam coraz bardziej zaawansowane pojazdy, ale również ...