Mam fiata Marea 1997 1.6 Weekend. Planuję kupno nowego auta.
Autko musi być duże (ze względu na mój zawód - często przewoże duże ilości narzędzi roboczych). Nie interesują mnie minivany, ani sedany, więc pozostaje kombi.
Musi być wyposażone w komputer pokładowy, alufelgi, klimatyzację. Chciałbym, żeby był to turbodiesel (TDI), wtedy będzie mniej palił, a musi palić <8l/100km.
Moc silnika nie jest tu najważniejsza. Nie będę jeździć nim na wyścigi. Ważne jest, aby w środku było dużo miejsca, aby komfortowo się nim podróżowało i żeby dużo nie palił. Poza tym egzemplarz używany w dobrym stanie nie może kosztować więcej niż 13000 zł (właściwie jest to najwyższa granica pieniędzy, jakie mogę przeznaczyć na ten samochód).
Poniżej podam kilka propozycji osobistych faworytów (co nieco czytałem o tych autkach, ale chciałbym poznać opinie użytkowników, którzy posiadali poniższe modele, które również znajdują się w ankiecie:
1. Ford Mondeo serii Mk3 (2000- 2006)
dane techniczne (model z rocznika 2001):
√ moc - 116 KM
√ rodz. paliwa - Diesel
√ poj.siln. - 2000 cm(3)
√ skrz. biegów - manual
√ ABS
√ Autoalarm
√ Wspomaganie
√ Zamek centr.
√ Klima
√ Airbag
√ Elektr. szyby
√ Radio CD
√ Metallic
√ Hak
√ Elektr. lusterka
√ Immobiliser
√ cena 11000-12000 (używany na moto.Allegro.pl)
Zdjęcia
2. Lancia Lybra 1.9 jtd (opisywany model to rok 2001)
dane techniczne:
√ moc - 110 KM
√ rodz. paliwa - Diesel
√ poj. siln. - 1900 cm(3)
√ skrz. biegów. - manual
√ ABS
√ el. szyby
√ el. lusterka
√ klima
√ alufelgi
√ centralny zamek
√ autoalarm
√ airbag
√ radio CD
√ wspomaganie
√ immobiliser
√ tempomat
√ światła przeciwmgłowe
√ kierownica wielofunkcyjna
√ jest to samochód klasy premium
√ cena ok.12000zł (moto.Allegro.pl)
3. Audi A4 B5 (1997 - 2001) Avant
dane techniczne (model z 2000 roku):
√ moc - 110 KM
√ rodz. paliwa - Diesel
√ poj. siln. - 1896 cm (3)
√ skrzynia biegów - manual
√ ABS
√ el. szyby
√ el. lusterka
√ klima
√ alufelgi
√ centralny zamek
√ autoalarm
√ airbag
√ wspomaganie
√ immobiliser
√ komputer ESP
√ światła przeciwmgłowe
√ cena zależy od rocznika (11000 - 14000 zł -moto.Allegro.pl)
Polecam Lancie, dlaczego? Bardzo dobra cena, świetny silnik JTD, bogate wyposażenie (np. 8xpp, climatronic, navi, bose, alcantara/skóra, alufelgi), wygodny samochód.
Audi i Mondeo jest multum na drogach, a naprawdę Lancia jest ciekawszym samochodem.
Zostaje w takim razie Lancia - bo Mondeo w tej cenie to złom po dachowaniu i z przebiegiem pół miliona (nie sugeruj się że w ogłoszeniu jest np 190tys. km - cofnąć licznik to 5 minut roboty) a Audi A4 na pewno nie ma dużo miejsca w środku - na tylnej kanapie jest bardzo ciasno (niektóre kompakty mają więcej)
Jeżeli chodzi o te 3 marki,to oczywiście najbardziej solidne i niezawodne będzie Audi. Odstraszac mogą jedynie jego wymiary i wygląd przypominający karawan... Poza tym wizualnie bardzo podoba mi sie Mondeo.
Import aut z Japonii: niezawodność, oszczędność i technologia w jednym Europejscy i również polscy kierowcy coraz częściej decydują się na zakup auta z Japonii. Mowa tu nie tylko o luksusowych samochodach europejskich marek, ale także autach JDM, a więc stworzonych z myślą o tamtejszym ...
Bentley EXP 100 GT - elektryczny luksus Jak widać Bentley stawia na luksus w wydaniu samochodów elektrycznych. Na razie jest to prototyp ale w niedalekiej przyszłości może się okazać że takie samochody będą królowały na globalnym rynku. To nie tylko ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.