Kompaktowy wideorejestrator do dwóch samochodów

13 Lip 2018, 01:34

Uprzejmie proszę o podpowiedź jaki wideorejestrator wybrać aby spełniał poniższe wymogi:
-cena do ok. 700 zł
-niewielkie rozmiary
-czytelna jakość nagrań również w nocy
-dwa uchwyty umożliwiające łatwe przenoszenie międzi dwoma autami
-gps i wifi
-nie musi mieć wyświetlacza lub może on być mały.
Podoba mi się XBLITZ P500 ale nie posiada gps :( natomiast Navitel R1000 ma jakieś problemy z oprogramowaniem i słabą jakość nocnych nagrań.
Pozdrawiam :)
robesz
robesz
Nowicjusz

Miejscowość: Opole

13 Lip 2018, 13:41

Szukasz GPS i WiFi w które przeważnie wyposażone są kamerki sporo droższe :) Mając te dwa moduły kamerki nie będą miały małych wymiarów bo cos kosztem czegoś.

Zobacz sobie modele Mio MiVue 733 i Mio MiVue 786 moim zdanie są godne uwagi i mają to czego oczekujesz.

robesz napisał(a):-dwa uchwyty umożliwiające łatwe przenoszenie międzi dwoma autami
Uchwyt drugi dokupisz sobie jak już wybierzesz odpowiednią kamerkę.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

13 Lip 2018, 20:48

Dzięki za podpowiedź. Będę musiał to przetrawić i jakoś wyleczyć się z XBLITZ P500, która bardzo mi odpowiada swoim wyglądem i funkcjonalnością.
robesz
robesz
Nowicjusz

14 Lip 2018, 14:06

A co myślisz o poniższej kamerce? Jestem ciekaw czy jakością obrazu dorówna Mio. Podoba mi się bo jest zgrabna i ma gps oraz wifi.
KAMERA SAMOCHODOWA SIV Q1 WERSJA 2018 - PROCESOR NOVATEK NTK96658 + SONY IMX323 + WIFI + GPS

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

robesz
robesz
Nowicjusz

14 Lip 2018, 21:49

Chyba jednak zdecyduję się na kamerkę VIOFO A119 gps.
Ktoś ma lepszą propozycję?
robesz
robesz
Nowicjusz

22 Lip 2018, 22:57

Dodaj nieco PLN i masz model z WiFi, GPS i do tego jeszcze dual,
mam na myśli wideorejestrator VIofo A129 Dual gps, ja też tu kupowałem i super obsługa
kingoffire
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 07 1997
Przebieg/rok: 16tys. km
Auto: Audi A4
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Limuzyna Audi A8 L extended
    Życzenie klienta jest priorytetem dla czterech pierścieni, nawet wtedy gdy wymagania wydają się niezwykłe. Przykładem takiego podejścia jest przygotowanie specjalnej wersji Audi A8. Na zamówienie jednego z europejskich ...

23 Lip 2018, 21:40

Chyba najlepszy byłby Xblitz Dual Core https://www.ceneo.pl/47762571#crid=266375&pid=4171. Masz nagrania z przodu i tyłu co zapewnia 200% pewnosci ze nic ci na drodze nie umknie. Fajny duży wyświetlacz, no i porządna optyka
KarolSuz
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 06 2013
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Suzuki Swift MK7
Silnik: 1.2 94KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

31 Lip 2018, 22:54

To jak już szukasz w dobrych firmach i miałeś na myśli Xblitza to zobacz na model Black Bird i on ma GPS
Witold33
Obserwowany

28 Sie 2018, 22:27

Jeśli jeszcze nie kupiłeś sprawdź sobie Mikavi PQ3, ma wszystko czego potrzebujesz, w budżecie też się zmieścisz. Całość na dobrych gratach (Ambrella, Omnivision) i nagrywa w 4K. Uchwyt to nie problem, dokupisz bez problemu.
lotek33
Aktywny

Zdjęcia: 3
Auto: vw golf 3
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG

10 Wrz 2018, 22:47

Żaden wynalazek, poczytaj recenzje kamer Viofo albo opinie na ceneo! w szczególności kultowy model a119.
SeatFan
Nowicjusz

16 Wrz 2018, 18:27

No właśnie Ty też poczytaj recenzje i pooglądaj filmiki, dopiero się wypowiadaj. Do Viofo nic nie mam, ale Mikavi, zwłaszcza PQ3 to obecnie jedna z lepszych opcji.
Funriel
Początkujący

Prawo jazdy: 17 07 1970
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf IV
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

03 Lip 2019, 12:58

Super radzi sobie w nocy dzięki sensorowi night vision. Jeśli chodzi o nocne nagrania z jazdy to chyba mój najlepszy rejestrator. Cena w stosunku o jakości sprzętu też na dobrym poziomie więc na pewno będziecie zadowoleni.
Franek78
Nowicjusz

Auto: audi

03 Lip 2019, 13:06

Dla mnie bezkonkurencyjny jest NAVITEL R600 QUAD HD . Rozdzielczość Quad HD zdecydowanie na plus, bardzo dobra jakość wszystkich nagrań. Cena urządzenia takżę sensowna. Następca modelu R600 więc wiadomo, że można było oczekiwać bardzo dobrej jakości i ta dobra jakość została tutaj zdecydowanie przygotowana. Super się sprawdza.
Franek78
Nowicjusz

Auto: audi

09 Lip 2019, 17:15

Franek78 napisał(a): Jeśli chodzi o nocne nagrania z jazdy to chyba mój najlepszy rejestrator
A jakie jeszcze miałeś rejestratory w ostatnim czasie? Ciekaw jestem z jakim konkretnie modelem go porównujesz.

Franek78 napisał(a):Super się sprawdza.
Czy możesz ustawić i jaka jest długość zapamiętywanych nagrań, chodzi o te zabezpieczone przed skasowaniem po wciśnięciu przycisku? Napiszesz coś więcej?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!