Kupiłem auto i zgubiłem dowód

09 Sty 2014, 23:56

Kupiłem samochód z Niemiec. Mam załatwione wszystkie papiery potrzebne do rejestracji. Ide zarejestrować samochód i bach ! nie mam dowodu rejestracyjnego auta - wyparował ! :(
Moje pytanie: co teraz ? Mam wszystkie dokumenty (łącznie z tłumaczeniem zgubionego dowodu i przeglądem podbitym na jego podstawie) oprócz felernego dowodu. Dodam że auto w Niemczech było wyrejestrowane i przyjechało na żółtych tablicach przejazdowych do Polski. Jest możliwa jego rejestracja bez wyrabiania duplikatu za granicą przez poprzedniego właściciela ?
:(
kacor14
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 01 2013
Auto: bmw 316
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

10 Sty 2014, 09:45

kacor14 napisał(a): Jest możliwa jego rejestracja bez wyrabiania duplikatu za granicą przez poprzedniego właściciela ?
Niestety ale nie ma takiej mozliwości.Musisz odwiedzić WK w Niemczech i wyrobic duplikat DR... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014

10 Sty 2014, 18:35

a nie wiesz jaki koszt tego może być ?
kacor14
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 01 2013
Auto: bmw 316
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1999

10 Sty 2014, 20:38

kacor14 napisał(a):a nie wiesz jaki koszt tego może być ?
Niestety nic Ci na ten temat nie powiem bo nie zajmuję sie bezpośrednio takim sprawami.... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi A3 zdobywa cztery nagrody - Euro NCAP advanced
    Konsorcjum Euro NCAP uhonorowało Audi A3 czterema tytułami "Euro NCAP advanced". Wyróżnienia te przyznawane są za innowacyjne systemy zapobiegające wypadkom, których skuteczność wykracza poza standardy bezpieczeństwa ...
    Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...