Kupno auta na części

10 Sie 2010, 10:52

Witam. To mój pierwszy post na tym forum, jeżeli temat założyłem w złym miejscu to prosze o przeniesienie. Sprawa wygląda następująco. Mam zamiar kupić samochód golf 3 ma czesci jest po dachowaniu za 1000zł i nie za bardzo wiem jak mam to rozegrać, nie chce go rejestrować, ani opłacać bo z jakiej racji skoro nie bede nim jeździł po drogach publicznych (ale myśle że tak sie nie da :/) Chce z tego samochodu przełożyć silnik wraz z pompą wtryskową do mojego starego auta. ale chciałbym jeszcze z niego coś wykręcić na wypadek gdyby w moim starym samochodzie sie ta czesć zepsuła albo sprzedać np na allegro i troche na nim jeszcze zarobić :D klapa tylna jest ok, jedne drzwi, przednia lampa i z środków tez pewnie by sie cos wymontowało. Ale czy później takiego niekompletnego przyjmą do kasacji aby go wyrejestrować? Czy jest taka możliwość aby nie płacić za niego a samochód stał gdzies w stodole czy w innych krzakach :D? Może trzeba w umowie kupna/sprzedaży zaznaczyć? Samochód jest opłacony do końca roku, ale chce jak najlepiej wyjść na tym zakupie, wiec pytam was o poradę.
vego
Nowicjusz

Miejscowość: Krypno

10 Sie 2010, 18:39

vego napisał(a):ale myśle że tak sie nie da :/

Myslę ze faktycznie cos będziesz musial z tym fantem zrobic...
vego napisał(a): Ale czy później takiego niekompletnego przyjmą do kasacji aby go wyrejestrować

Przyjmą,tylko ze za roznice w wadze mozesz słono zaplacic...
vego napisał(a): Może trzeba w umowie kupna/sprzedaży zaznaczyć

Tylko powiedz co chcesz zaznaczyć... :?: Nikogo to nie będzie interesowało czy on stoi w krzakach czy stodole...Masz go na stanie i masz w związku z tym problem...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

12 Sie 2010, 12:18

Jeśli chcesz wymienić silnik to przecież żadnej niedowagi nie powinno być - wrzucasz stary i wszystko jest OK (poza tym że ktoś będzie musiał Cię doholować). Poza tym, o ile pamiętam to można mieć do 10% niedowagi, więc z częściami typu reflektor czy zderzak powinieneś spokojnie się zmieścić.
GB
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...