LAGUNA vs GALANT vs FOCUS = KOMBI

28 Sty 2010, 19:34

Panowie...
jiGsaw - Nissan w pełni japoński był do roku 1998 i ponoć miał silniki nie do zajezdżenia.

a [b]artur73 podaje linka do Nissana z 1999.. hi,hi :)

Qrcze, abstrahując już od rocznika primery, 90km to raczej liczba,która nie sprawi przyjemności w trakcie użytkowania... wracam więc myślami do 406,chociaż te komentarze o jej delikatności mnie troszkę stresują. :(
tytano
Nowicjusz

Miejscowość: Legnica

28 Sty 2010, 20:38

A ja wiem już dzisiaj że następne auta jakie kupię to będzie Galnt w wersji sedan 2.5l V6 , bez względu na to czy części drogie czy nie, moim zdaniem warto :lol: No chyba że starczy mi gotówki to kupię BMW e39 2.8 L :mrgreen:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

28 Sty 2010, 21:20

na myśl o Galancie..serce mi mocniej bije! :)

według danych galant kombi ma min.poj .bagażnika ma 420l a peugeot 406 aż 520l, a jak w praktyce jest z ustawnością w tych kufrach?
tytano
Nowicjusz

29 Sty 2010, 06:50

Warto poświęcic 2 min.na przeczytanie tej opinii
[link do autocentrum.pl wygasł]

Mam prośbę,żebyście mnie panowie oświecili co jest niejapońskiego w Nissanie Primera p11 ,który był produkowany do 2002..? Opony..?

O kształcie kufra... najlepiej pooglądac fotki z ogłoszeń i samemu stwierdzic czy jest zadowalająco. :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

29 Sty 2010, 12:56

artur73 - wielkie dzięki za artykuł.

Myślę że to już jedno z ostatnich moich pytań w tym temacie:

PEUGEOT 406 2.0 diesel 109 konny kombi r :twisted: 98-99

czy :?:

Mitsu.Galant 2.0 b+sekwencja 133konny kombi r.97-98

Qrcze,poszukałbym Galanta ale w diesel za słaby a z LPG..trochę mi miejsca szkoda w bagażniku... a znowu 406 to nie galant..hi,hi

Bardzo proszę o info co byście kupili i DLA CZEGO? np.który silnik jest trwalszy? :shock:
tytano
Nowicjusz

29 Sty 2010, 14:07

Mhm ja bym po dłuższym zastanowieniu kupił Galant`a a dlaczego ?.
Według mnie Mitsubishi ma lepsze i bardziej nie zawodne silniki od Peugeota...
Ja osobiście nie jestem przekonany do Peugeota i jeśli miał bym go kupować poważnie bym sie nad tym zastanowił....
Tutaj masz przykład takiego Galanta z silnikiem 2,4, myślę że to autko jest warte uwagi.
[link do oferty na Allegro wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o turbosprężarkę w naszym samochodzie?
    Obecnie rośnie zainteresowanie kierowców samochodami o dużej mocy i małym zużyciu paliwa. Aby sprostać tym oczekiwaniom rynku, wiodący producenci samochodów więcej uwagi poświęcają projektowaniu modeli wyposażonych ...
    Podsumowanie i wyniki Night Power 2016
    Kolejna impreza przygotowana przez Night Power już za nami. Organizatorzy tym razem przygotowali więcej atrakcji niż to było w latach ubiegłych, mogliśmy oglądać wyścigi na 1/8 mili które zostały zorganizowane na ulicy ...

29 Sty 2010, 14:15

Ja również wybrałbym Galanta, ze względu na to że jest pięknym autem. Z tego co wiem, to silniki GDI są ciężkie do zagazowania, ale Galant w swojej gamie ma jeszcze 2.0 i 2.5, ewentualnie 2.0 diesel, ale wydaje mi sie, że to straszny mułek :smile: . Myślę, że nie jest to nazbyt awaryjny samochód, a co do dostępności części to nie wiem, ale jest to dość rzadko spotykany samochód.
Adam03
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

29 Sty 2010, 14:46

Ja proponuję auta ze stajni WV, za tą cenę da się coś wybrać (passat/golf). Głównie co przemawia to mała awaryjność i tanie części.

Laguna- może i ładna ale jak to jakiś handlarz powiedział "jak coś się w elektronice zepsuje to już nikt nie jest w stanie tego naprawić". I seria 2 jest bardzo awaryjna.

Focus (sam takiego posiadam kombi) - odradzam. Może jeździ się świetnie, mocy jest również, ale mi wydaje się awaryjny - nadzwyczaj, i bardziej niż mój WV. I nie radzę gazować (jak ja) i teraz problemy... W tym aucie potrafi się zepsuć wszystko, podczas roku eksploatacji wsadziłęm w niego ok. 3000 zł i widzę rzeczy na kolejne 2 000! ! !

Galant... ani oszczędny i drogie części, choć bardzo ładny.

Wniosek jeden- nie ma to jak WV !
neovo
neovo
Nowicjusz

Miejscowość: lublin

29 Sty 2010, 16:15

neovo napisał(a):
Wniosek jeden- nie ma to jak WV !

A mnie się zawsze wydawało że pisze się VW :D Jakkolwiek się pisze jedno jest pewne - masz rację co do Volkswagena ale nie mogę się z toba zgodzić co do Galanta. Miałem Galanta (troszkę starszy model) i nie zawiudł mnie ani razu. A czy był oszczędny? Hmmm.... mi palił jakieś 13 litrów gazu na 100 czyli w miarę normalnie (tak mi się wydaje przynajmniej :roll: ) Jeżeli chcesz sie rzucać w oczy na ulicy to bez wątpienia bierz Galanta bo ludzi za Golfami i Passatami już się nie oglądają a tym bardziej kobietki :P
VW Passat B4 1,6 b+g
Seat Toledo 1.6 benzyna
VW T5 Multivan 2.5 TDI

moje maleństwa
SzymasJ86
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łobez

29 Sty 2010, 17:05

tytano napisał(a):artur73 - wielkie dzięki za artykuł.

Myślę że to już jedno z ostatnich moich pytań w tym temacie:

PEUGEOT 406 2.0 diesel 109 konny kombi r :twisted: 98-99

czy :?:

Mitsu.Galant 2.0 b+sekwencja 133konny kombi r.97-98

Qrcze,poszukałbym Galanta ale w diesel za słaby a z LPG..trochę mi miejsca szkoda w bagażniku... a znowu 406 to nie galant..hi,hi

Bardzo proszę o info co byście kupili i DLA CZEGO? np.który silnik jest trwalszy? :shock:

Wybór prostu jak budowa cepa - bierz Japończyka, to ma być auto do tyrania, francuskie auta się do tego nie nadają.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW