Land Rover Discovery I włączające się światła awaryjne

03 Gru 2010, 12:27

Witam. Od niedawna wkroczyłem w świat jazdy po bezdrożach. Zakupiłem Land Rovera Discovery z 98r. z silnikiem 2,5Tdi,auto przywiozłem z niemiec. Auto zostało podniesione o słynne 2". Dostało też osłonę amortyzatora skrętu. W dalszych planach pozostałe osłony. Jednakże mam pewien uciążliwy problem, mianowicie gdy wpadnę w dziurę przy dość ostrej jeździe załączają się światła awaryjne. Zauważyłem że najczęściej wtedy gdy wpadam prawą stroną , nawet w małą dziurę. O co z tym chodzi? Błagam pomóżcie wyeliminować ten problem bo to jest denerwujące. Trzeba stanąć zgasić i zapalić samochód i jest ok ale po pierwszej lepszej dziurze sytuacja się powtarza.
Qubacki
Nowicjusz

Miejscowość: PMI

03 Gru 2010, 19:04

czujnika przeciążeniowego (awaryjne hamowanie) nie posiadasz?? jeśli posiadasz to stawiam na niego ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Filtry powietrza i wszystko co musisz o nich wiedzieć
    Filtry powietrza stają się coraz bardziej popularne i można je stosować nie tylko w samochodach czy specjalistycznych pomieszczeniach, ale nawet w domu. Różne rodzaje takich filtrów mogą być montowane w przeróżnych ...
    Toyota Sports 800 - 1965 rok
    W 1962 roku Toyota zaprezentowała prototypowy model Toyota Publica Sports z dwucylindrowym silnikiem 697cc o mocy 28 KM. Dopiero w 1965 samochód trafił do produkcji, już jako Toyota Sports 800 z silnikiem typu bokser ...