LPG 1 generacji sterownik

08 Maj 2012, 01:13

Witam

W aucie spalił mi się sterownik. Podłączyłem zwykły przełącznik dwu pozycyjny i nim załączam zawór od benzyny albo zawory od gazu. Plus podłączony po zapłonie. Jedyny minus według mnie tego rozwiązania to gdy auto jest przełączone na gaz i włączony zapłon to gaz się "ulatnia", ale jak jest taka potrzeba to można przecież na benzynę przełączyć. Nie zauważyłem aby zużycie gazu się zwiększyło. Czy taki patent wiąże się z jakimś niebezpieczeństwem o którym nie pomyślałem. Taki patent działa w dwóch golfach II 1,6 jeden automat drugi manualny. Z góry dzięki za sugestie i pozdrawiam.
madmans1
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 07 1999
Auto: VW Golf II 1,6

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Samochód elektryczny przyszłości
    Lexus LF-30 Electrified, to samochód koncepcyjny z prawdziwego zdarzenia, który wybiega daleko w przyszłość. Zastosowane w nim innowacje nie ograniczają się bynajmniej do napędu elektrycznego i futurystycznej ...