LR DISCOVERY II TD5-ubytek płynu chłodzącego

01 Gru 2011, 01:56

Witam.

Mam taki "mały"problem,kapie mi płyn chłodzący,ubytek jest dosyć znaczny,ponieważ w ciągu 3 miesięcy dolałem jakieś 1,5litra.Wiem,ze to LR więc musi kapać,ale ... :?
Znajomy poradził mi,żeby dolać uszczelniacza do chłodnic,ale mam pewne obawy i proszę o Wasze opinie i zdanie na temat tego wynalazku,spróbować czy dać sobie spokój i śmigać do warsztatu :?:

Pozdrawiam
Arturos99
Nowicjusz

Miejscowość: Zawiercie
Auto: LAND ROVER DISCOVERY II TD5

01 Gru 2011, 09:35

witaj,
nie lekceważ takich rzeczy , uszczelniacze dobre były ale w czasach FSO :?
sprawdż gdzie dokładnie , i trzeba naprawić
żeby potem nie było lamentu :evil: jak z nadłamanego końca przewodu nagle pójdzie cały plyn
i przegrzejesz np głowice ...
zacząć sumować koszty ? :shock:
przyjacielscy sąsiedzi ??? zakłamani agresorzy, mija 75 lat od ciosu w plecy - im sie znów marzy wypad w Europę , nawet jakby miały zginąć tysiące podwładnych, nieważne wyśle się następnych
sympatyk
Zaawansowany

Miejscowość: na skraju grodu
Prawo jazdy: 15 09 1976
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Freelander e picc. scuderia
Silnik: Otto 95÷121
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

01 Gru 2011, 11:43

nie przesadzajmy :mrgreen: nto disco a nie wytwór inżynierii precyzyjnej, oczywi :mrgreen: ście najlepiej było by usunąć usterke, bo być może to tylko poluzowany wąż, ale taki ubytek to nic strasznego trzeba pilnować stanu i szukać gdzie kapie, tyle, jak znajdziesz wymienić
uszczelniacze bym nie lał bo tylko sobie zaleczysz na chwile a zaraz zacznie kapać gdzie indziej :mrgreen:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...
    Co to znaczy być uprzejmym na drodze?
    Po pierwsze być kierowcą przewidywalnym, a nie chaotycznym i pełnym emocji. Po drugie przestrzegać przepisów ruchu drogowego. Po trzecie kierować się zasadą współpracy, ostatecznie intencją wszystkich jest bezpieczne ...