Lusterko zewnętrzne lewe - problemy po zmianie

15 Sty 2024, 21:02

Zamontowałem lusterko które było uszkodzone, ale pojawiły się problemy typu, kontrolka od niskiego ciśnienia w oponach świeci na wyświetlaczu. Wyświetlacz nie pokazuje, które koło ma mało powietrza, opony są na pompowane do odpowiedniego ciśnienia, jednak problem dalej występuje. Na wyświetlaczu nie pokazuje się również aktualne spalanie podczas jazdy. Nie można zamknąć samochodu z pilota jak i otworzyć, czerwona kontrolka miga na pilocie podczas naciskania przycisków (bateria wymieniona na nową) nic nie dało, nie działa wewnętrzne oświetlenie po otwarciu drzwi. lusterka nie składają się, sterowanie i ogrzewanie działa. Wcześniej nic z tych rzeczy nie miała miejsca.
Nie spodziewałem się takich problemów po wymianie lusterka.
Czy powodem może być uszkodzony bezpiecznik albo jakiś moduł albo coś innego, w ogóle co mogło się stać ?
macospedros
Nowicjusz

• 15 Sty 2024, 21:14

A moim zdaniem lusterko nie ma nic do tego, założyłeś z taką samą ilością kabli? Ten sam numer? W ogóle co to za auto?
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Sty 2024, 21:18

Hyundai i40 1.7 CRDi 2014r. Wtyczka ośmio pinowa tak jak w uszkodzonym. Numer ten sam.
    macospedros
    Nowicjusz

15 Sty 2024, 21:20

Myślę że problem leży gdzie indziej, lusterko nie ma wspólnego mianownika z ciśnieniem w oponach czy centralnym zamkiem a tym bardziej z wyświetlaniem spalania
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

15 Sty 2024, 21:22

To od czego zacząć ? Podłączyć pod kompa u fachowca ? Czy spróbować zrobić coś samemu ?
    macospedros
    Nowicjusz

16 Sty 2024, 08:44

Bez komputera nic nie zdziałasz
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Golf - kompaktowy hatchback do miasta
      W przypadku pięciodrzwiowego Golfa wersją najbardziej ekonomiczną wyposażoną w automatyczną skrzynię biegów, jest odmiana z jednolitrową, trzycylindrową jednostką benzynową o mocy 110 KM. Jej zużycie paliwa wynosi ...

16 Sty 2024, 11:47

Mam prawie zrobione, byłem u elektryka i okazało się że przepalony był bezpiecznik, ale nie ogarnął składania wymienionego lusterka, czyli lewe lusterko się nie składa, reszta jest ok. Nie wiem czy lusterko nie jest uszkodzone, porównałem z starą kostką i wszystkie przewody są na swoich miejscach i odpowiednich kolorach. Dałem się chyba naciągnąć sprzedającemu. A miało być sprawne, piękne, tanie...
    macospedros
    Nowicjusz