Lux auto do 40 tyś

09 Lis 2015, 18:39

kustosz12 napisał(a):Szybki co masz na myśli mówiąc "Gifty pod maską sporo kasy kosztowały, hebelek jest gitarowy" bo nie do końca rozumie :o
no a ten tylko coś mały przebieg [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ... p16Mv.html

Zawieszenie tein w zależności od wersji ale używki kosztują od 2,5k do 5k w opcji też możesz dokupić centralkę do regulacji z auta.
Hamulce ma od supry turbo czyli 4tłoczkowe z tarczą 323mm koszt samego zestawu to 2-3k ori tarcza była 296 a zacisk 2tłoczkowe
Felga jak nawet chinka to też komplet troszku kosztował.
Przebieg norma bo to nie tdi...
Ogólnie zabrałbym auto do aso i sprawdził.
Ciekawostka dyfer masz od supry tt więc szpera też od niej podejdzie :ok:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

09 Lis 2015, 20:02

Lex SC został uznany przez chłopaków z TG za najgorsze auto w historii :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Lis 2015, 21:02

A którzy to goście z TG ? znaczy jakieś forum tak ?
Kurde gość wysłał mi zdjęcia auta jak go przywiózł z USA no i no nie za ciekawie to wygląda :/
https://ud.interia.pl/html/getattach,mi ... 9858,min,1
kustosz12
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 1993
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: kia sportage
Silnik: 1.6 benz
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

09 Lis 2015, 21:09

Linki nie działają.
Mike miał pewnie na myśli Top Gear.
pkc
Zaawansowany

Prawo jazdy: 10 08 2004
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E36 Audi A4 B8
Silnik: 328i 2.0TFSI

09 Lis 2015, 21:12

TG = TopGear, program telewizyjny. Zapewne o "to" chodziło.
Wszystkie auta ze Stanów sprowadzane są z "jakąś" przeszłością, inaczej by się nie opłacało go ściągać.
Jak by był ściągnięty w całości to teraz też by był odpowiednio droższy.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

09 Lis 2015, 21:30

Nie no za dużo miał rozwalonych elementów i no zachodzi poważna obawa że po rozłożeniu i ponownym złożeniu daszku wyszedłby z niego jakiś optimuse prime :lol: i jeszcze wszczął by jakąś inwazyje na ziemię albo co innego gorszego :mrgreen:
Byłem dzisiaj oglądać Citroena C5 2009 r 2.0 163 KM diesel no i szału ni ma moim zdaniem. Już moja kijanka jest lepiej wykonana w środku chociaż nie skóra tylko welur i nic nie trzeszczy w środku a w C5 :cry:
No i miał być super cichy a był głośny jak diabli. Fakt wizualnie auto bardzo ładne ładnie utrzymane i zadbane ale to nie moja bajka. Także chyba będę jednak wybierał jakiegoś Lexusa w benzynce. Tylko którego pojęcia ni mom :o
Generalnie jestem gadżeciarzem jaram się jak dziecko takimi bajerami jak ma taki np SC 430 no ale ni ma fajnego egzemplarza. Znowu GS 300 Adminowe jedno czy drugie za dużo bajerów nie ma a LS 430 to ogromna limuzyna trochę wielkością mnie przeraża :shock: Silniczek no najchętniej bym chciał ten V8 430 ostatecznie ten z Gs 300. HELP CO ROBIĆ :cry:
kustosz12
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Felgi samochodowe - rozstaw i ilość śrub
    Przedstawiamy dwa parametry montażowe felg samochodowych (średnicę śrub i ich ilość) zarówno stalowych jak i aluminiowych. Są one na tyle ważne, że oba te parametry muszą być dokładnie takie same jak zalecił producent ...

09 Lis 2015, 21:41

kustosz12 napisał(a):Byłem dzisiaj oglądać Citroena C5 2009 r 2.0 163 KM diesel no i szału ni ma moim zdaniem. Już moja kijanka jest lepiej wykonana w środku chociaż nie skóra tylko welur i nic nie trzeszczy w środku a w C5 :cry:
No i miał być super cichy a był głośny jak diabli. Fakt wizualnie auto bardzo ładne ładnie utrzymane i zadbane ale to nie moja bajka.

musiałbyć nieźle zmęczony ten C5 :o

kustosz12 napisał(a):Także chyba będę jednak wybierał jakiegoś Lexusa w benzynce. Tylko którego pojęcia ni mom :o

jak nie masz wymogów co do wielkości auta to bierz co się trafi lepszego, a jak lubisz gadżety to zobacz co sobie zaaplikowałem :mrgreen:
lexus-is-200-montaz-tabletu-w-miejsce-fabrycznej-nawigacji-vt87479.htm

Ja szukałbym GS430 mk2 ale praktycznie na nie się czeka, a nie szuka 8)
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

09 Lis 2015, 21:51

C5 w Dieslu 2009 to na bank 250k ma najechane, chyba, że kupował i używał idiota :D Ja kupuję właśnie Mk. I z pewnym 220k (2004 rocznik, I właściciel, rodzina dość bliska) i mimo wieku trzeszczy tylko skrzynia, zajechana przez kobietę w mieście. Albo zobacz inny egzemplarz albo (jakbym miał kasę to sam bym wybrał tą opcję) kupuj jakiegoś Lexa w wypasie.
Żółtek
Aktywny

Prawo jazdy: 06 08 2015
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: C5 mk1
Silnik: 2.0 136KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2002

09 Lis 2015, 22:05

C 5-tka była z 2009 kupiona w 2010 nowa po60 tys silnik wymieniony na nowy z powodu awarii pompy jakiejś tam w serwisie i na nowym zrobione 80 tys dopiero. wszystko udokumentowane w i potwierdzone w serwisie salonie Citroena gdzie auto było kupione i serwisowane od początku.
A kasiorkę no do 40 tys mogę przeznaczyć no ale wiadomo wolał bym mniej :P Chciałbym lexa na wypasie a jakże z taką V8 -semeczką :ok: ale no widzę że ciężko chyba będzie :bored:

Dzida widzę że też jesteś gadżeciarz jak ja bo mnie takie pierdołki bardzo "jarają " jak to mówi młodzież
Super sprawa komputer sobie zrobiłeś w autku gratuluję .
kustosz12
Początkujący

09 Lis 2015, 22:12

kustosz12 napisał(a):Nie no za dużo miał rozwalonych elementów i no zachodzi poważna obawa że po rozłożeniu i ponownym złożeniu daszku wyszedłby z niego jakiś optimuse prime :lol: i jeszcze wszczął by jakąś inwazyje na ziemię albo co innego gorszego :mrgreen:

Przejedź się chociaż raz zadbanym sc/gs to zobaczysz porównanie do innych aut w tej cenie.

mike1735 napisał(a):Lex SC został uznany przez chłopaków z TG za najgorsze auto w historii :naughty:

Zrobili mu chłopaki reklamę :mrgreen: no ale historia zrobiła swoje. Czyli w de/ch te auta kosztują majątek i nie dlatego że są be tylko dlatego że dają szansę normalnego serwisu.

p.s
z tego co pamiętam (może coś źle mówię) sckowi wytknęli kiepską jazdę w zakrętach co przy charakterze auta jest średnio ważne, też były docinki co do magnetofonu kasetowego :shock: i ceny w salonie :lol: .
No i wygląd mocno kontrowersyjny :o
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

09 Lis 2015, 22:20

Pokazałem żonce tego SC430 2002 na youtube jaki z niego fajny Transformers i pyta się gdzie ja w takim samochodzie swój sprzęt wędkarski schowam :lol:
Najchętniej przejechałbym się Gs 300 MK2 ,GS430 i tym SC430 no ale gdzie ???
Poszukam gdzieś w pobliżu może stoją nie daleko w komisach jakichś
kustosz12
Początkujący

09 Lis 2015, 22:22

zarejestruj się na lexusforum i może ktoś w Twojej okolicy się spotka z Tobą, a najlepszą okazją na takie próby są spoty (choć teraz zima to ich brak) :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2010

09 Lis 2015, 22:59

Witam, ja również mam podobny dylemat z zakupem do 40 tys, furka musi mieć swój wygląd, swoją moc :) codziennie dojeżdżam do pracy 40km w jedną stronę, pracuje w DE i raz na dwa miesiące zjeżdżam do PL (1300KM w jedną stronę). Lexusy też mi się podobają, tylko nie wiem jak z ich eksploatacja i czy przekonywać się do benzyniaka czy jednak diesla? A może coś polecicie z audi, lub mercedesa? Uprzedze was, honde accord też brałem pod uwagę :)
ciniac
Nowicjusz

Auto: brak

09 Lis 2015, 23:25

szybki napisał(a):z tego co pamiętam (może coś źle mówię) sckowi wytknęli kiepską jazdę w zakrętach co przy charakterze auta jest średnio ważne, też były docinki co do magnetofonu kasetowego i ceny w salonie .
No i wygląd mocno kontrowersyjny
była też gadka że to auto dla amerykańskich emerytów mieszkających na Florydzie i jakieś porównanie do jachtu chyba wobec prowadzenia i tego średnio wyglądającego drewna :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

09 Lis 2015, 23:38

ciniac napisał(a):Witam, ja również mam podobny dylemat z zakupem do 40 tys, furka musi mieć swój wygląd, swoją moc :) codziennie dojeżdżam do pracy 40km w jedną stronę, pracuje w DE i raz na dwa miesiące zjeżdżam do PL (1300KM w jedną stronę). Lexusy też mi się podobają, tylko nie wiem jak z ich eksploatacja i czy przekonywać się do benzyniaka czy jednak diesla? A może coś polecicie z audi, lub mercedesa? Uprzedze was, honde accord też brałem pod uwagę :)

Zadnego japonczyka z dieslem :wink:
Twoje przebiegi wskazuja ze mozesz spokojnie myslec o dieslu lub benzyna/lpg.
Audi nikt ci nie poleci tutaj, z mercedesem moze roznie byc.
Jak kupic auto z Niemiec -->PRIV
kalik
Aktywny

Prawo jazdy: 3- 0- 0
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mondeo IV Turnier
Silnik: 2.0TDCI
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008