Mała benzyna do 20/25k

01 Sie 2023, 15:21

Cześć!

Aktualnie śmigam Mondeo MK4 2.0 TDCI z 2013 roku, zamierzam je sprzedać i kupić coś w benzynie. Fordem jeździ mi się dobrze z tym, że od jakiegoś czasu po prostu mało jeżdżę. Szkoda mi tego auta a wizja dwumasy , dpf'u czy turbo nie zbyt mi się uśmiecha.
Czasami robię dłuższe trasy- wtedy takie auto to skarb ale co z tego jak taka trasa zdarza się raz na dwa tygodnie.

Celuję w segment B/C, prosty silnik benzynowy (raczej nie myślę o LPG) raczej 4ry cylindry. Super jakby trafiło się jakieś małe combi. Rocznik powyżej 2010 roku żeby było w miarę "świeże"

Ps. Mam prawie dwa metry wzrostu ale jestem zdania, że o ile może wygląda się w małym aucie średnio to usadzenie za kierownicą nie jest jednoznacznie powiązane z wielkością auta. W obecnym mondeo siedzi mi się niezbyt wygodnie, parę lat temu śmigałem corsą C i jakoś nie narzekałem (co prawda w corsie fotel za mną był już bezużyteczny)
Bartko
Nowicjusz

01 Sie 2023, 15:39

Skąd jesteś? To coś się poszuka.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sie 2023, 15:41

Całe pomorskie. Aczkolwiek na tą chwilę chciałbym się jakoś ukierunkować pod kątem modelu.
Bartko
Nowicjusz

01 Sie 2023, 16:01

Może coś z tych? Linki przykładowe.
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sie 2023, 19:42

Barol napisał(a):https://www.olx.pl/d/oferta/kia-ceed-20 ... WzTZq.html
[link do oferty na Olx wygasł] ... Wcv1E.html
[link do oferty na Olx wygasł] ... WnrlR.html
[link do oferty na Olx wygasł] ... Wk4UT.html
[link do oferty na Olx wygasł] ... WjeTP.html

Zastanawiałbym się między Hyundaiem i VW.
Henk
Początkujący

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L - siedmioosobowa wersja modelu RX
    Zaprezentowana w 2018 roku, siedmioosobowa wersja modelu RX jest SUV-em z elektrycznie składanym i rozkładanym trzecim rzędem siedzeń, dysponującym osobnym panelem klimatyzacji. Jest wyższa i dłuższa od standardowego modelu, ...