Masz problem z kodem do radia to pisz

02 Sty 2011, 21:37

Lynx222 napisał(a):
kryku napisał(a):Witam,
Potrzebuje kodu do fabrycznego radia hondy z 2001. jest to kaseciak w książce z instrukcja jest napisane że to typ A. musiałem wymienic akumulator bo stary nie wytrzymal tej zimy, po podlaczeniu nowego radio chce kodu. auto mam od miesiaca kupione u handlarza ktory dal mi tylko ksiazke z instrukcja obslugi a tam kodu nie ma.
nr seryjny radia to :13051486
z gory dzieki za pomoc

podaj wszystkie numery jakie znajdziesz na radiu a zobaczymy co da sie zrobic

niestety znam tylko numer seryjny radia, udalo mi sie go odczytac z wyswietlacza (znalazlem cos podpowiedz w necie jak to zrobic), radia nie wyciagalem, bo nie mam pojecia jak to zrobic :cry:

znalazlem to radio w necie wg opisow wychodiz ze jest to radio panasonic typ 1SA3
tak wyglada to radio: [link do oferty na Allegro wygasł]
nie wiem na ile przydadza sie informacje ale chyba model i REF sie nie zmienaja tylko serial
Ostatnio edytowany przez kryku, 02 Sty 2011, 21:56, edytowano w sumie 1 raz
kryku
Nowicjusz

Miejscowość: krakow

02 Sty 2011, 21:38

kryku napisał(a):
Lynx222 napisał(a):
kryku napisał(a):Witam,
Potrzebuje kodu do fabrycznego radia hondy z 2001. jest to kaseciak w książce z instrukcja jest napisane że to typ A. musiałem wymienic akumulator bo stary nie wytrzymal tej zimy, po podlaczeniu nowego radio chce kodu. auto mam od miesiaca kupione u handlarza ktory dal mi tylko ksiazke z instrukcja obslugi a tam kodu nie ma.
nr seryjny radia to :13051486
z gory dzieki za pomoc

podaj wszystkie numery jakie znajdziesz na radiu a zobaczymy co da sie zrobic

niestety znam tylko numer seryjny radia, udalo mi sie go odczytac z wyswietlacza (znalazlem cos podpowiedz w necie jak to zrobic), radia nie wyciagalem, bo nie mam pojecia jak to zrobic :cry:

sprawdz ta strone moze bedzie pomocna
http://www.fitaudio.com/
kontakt do mnie na PW
pozdrawiam
Lynx222
Stały forumowicz

Miejscowość: rzeszow
Auto: Nie mam

02 Sty 2011, 21:59

znalazlem to radio w necie wg opisow wychodiz ze jest to radio panasonic typ 1SA3
nie wiem na ile przydadza sie informacje ale chyba model i REF sie nie zmienaja tylko serial
kryku
Nowicjusz

02 Sty 2011, 22:03

kryku napisał(a):znalazlem to radio w necie wg opisow wychodiz ze jest to radio panasonic typ 1SA3

jezeli to ten przypadek to po numerze seryjnym nie ma szans pozostaje wizyta u elektronika i zczytanie kodu z pamieci radia lub serwis HONDY
kontakt do mnie na PW
pozdrawiam
Lynx222
Stały forumowicz

02 Sty 2011, 22:12

OK, dzieki za podpowiedz. zadzwonie jutro do ASO moze cos mi powiedza odrazu. do mechanika nie bede jechal, z tego co sie orientowalem to troche za to wolaja, to w takim razie wole sobie nowe radio kupic z CD:)
kryku
Nowicjusz

03 Sty 2011, 16:21

Przy wymianie aku rozkodowałem radio z nawigacją w vw jetta.Jest to radio Blaupunkt. Znam tylko nr seryjny radia VWZ1Z7G0548373 .Proszę o pomoc jeżeli jest to możliwe. Z góry dziękuję.
duro
Nowicjusz

Miejscowość: Sulechów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ile pali hybrydowy SUV?
    Za przykład weźmy SUV-y wyposażone w napęd hybrydowy. Auta tego typu są większe niż popularne hatchbacki, a ich masa zdecydowanie przekracza 1,5 tony. Dla wielu mogłoby to zabrzmieć jak recepta na wysokie spalanie i słabe ...

03 Sty 2011, 16:23

duro napisał(a):Przy wymianie aku rozkodowałem radio z nawigacją w vw jetta.Jest to radio Blaupunkt. Znam tylko nr seryjny radia VWZ1Z7G0548373 .Proszę o pomoc jeżeli jest to możliwe. Z góry dziękuję.

niestety w tym przypadku nie bedziemy mogli pomoc udaj sie do serwisu VW lub do jakiegos elektronika ktory zczyta kod z pamieci radia
kontakt do mnie na PW
pozdrawiam
Lynx222
Stały forumowicz

05 Sty 2011, 22:20

Witam, posiadam Renault Clio z 2003r, mogłby mi ktoś rozkodować to radyjko?

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez marvin82, 05 Sty 2011, 22:22, edytowano w sumie 1 raz
marvin82
Nowicjusz

Miejscowość: opoczno

05 Sty 2011, 22:22

marvin82 napisał(a):Witam, posiadam Renault Clio z 2003r, mogłby mi ktoś rozkodować to radyjko?

pozdrawiam

3418
kontakt do mnie na PW
pozdrawiam
Lynx222
Stały forumowicz

05 Sty 2011, 22:29

Lynx222 napisał(a):
marvin82 napisał(a):Witam, posiadam Renault Clio z 2003r, mogłby mi ktoś rozkodować to radyjko?

pozdrawiam

3418

Niestety to nie ten numer... Po wpisaniu dalej to samo.
Chyba, że trzeba zatwierdzić jakąś kombinacją klawiszy, próbowałem wszystkiego ale nic.
marvin82
Nowicjusz

05 Sty 2011, 22:30

marvin82 napisał(a):
Lynx222 napisał(a):

pozdrawiam

3418

Niestety to nie ten numer... Po wpisaniu dalej to samo.
Chyba, że trzeba zatwierdzić jakąś kombinacją klawiszy, próbowałem wszystkiego ale nic.

Włącz zapłon, później radio. Jeśli wyświetla się CODE to poczekaj tyle ile trzeba, aż wyświetlą się 0000. Kod wprowadzasz joystickiem, dokladniej pokretlem, chcesz przejsc do nastepnej cyfry w kodzie wciskasz w joysticku ten przycisk na dole i tak, aż wprowadzisz, później zatwierdzasz przytrzymując ten sam przycik na dole troche dłużej
kontakt do mnie na PW
pozdrawiam
Lynx222
Stały forumowicz

05 Sty 2011, 22:40

Rozumiem, w takim razie jutro napisze co i jak ponieważ dzisiaj nie mam tamtego samochodu i sprawdzałem na Volvo, Jutro wpisze z pilota i powiem czy działa.
marvin82
Nowicjusz

06 Sty 2011, 16:49

Witam na forum.Mam problem z radiem Philips w Peugeocie 406.Coś się stało i się rozkodowało,nie mam pojęcia co.Teraz nie mogę go uruchomic.To znaczy ,radio potrzebuje kodu (chyba), na wyświetlaczu pojawia się napis CODE ,Bardzo proszę o pomoc.Radio Philips model no; 22DC594/65B
prod no;FD 0198281031679
a na metalowe obudowie wyryty numer PHAPIFW1031679
Dzięki z góry za pomoc.
andre1970
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Bystrzyca Kłodzka

06 Sty 2011, 16:50

andre1970 napisał(a):Witam na forum.Mam problem z radiem Philips w Peugeocie 406.Coś się stało i się rozkodowało,nie mam pojęcia co.Teraz nie mogę go uruchomic.To znaczy ,radio potrzebuje kodu (chyba), na wyświetlaczu pojawia się napis CODE ,Bardzo proszę o pomoc.Radio Philips model no; 22DC594/65B
prod no;FD 0198281031679
a na metalowe obudowie wyryty numer PHAPIFW1031679
Dzięki z góry za pomoc.

podaj wszystkie numery jakie znajdziesz na radiu
kontakt do mnie na PW
pozdrawiam
Lynx222
Stały forumowicz

06 Sty 2011, 17:24

REF. PEUGEOT
96 336 890 ZL 00
PHI1031679

MINI STEREO P.T.
6/00950 19060/1

trochę pozacierane ale chyba takie mają byc .
andre1970
Nowicjusz

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Bystrzyca Kłodzka