Matura - stres czy na luzie ??

29 Kwi 2008, 19:34

Temat jak najbardziej na czasie...opowiedzcie, czy macie stres, czy uczycie się, czy jestescie juz dobrze przygotowani lub czy macie to wszystko "gdzies", i idziecie tylko, by zdać??

A ci, którzy mają to już za sobą, może jakieś porady, ciekawostki lub opiszcie jak to u Was wyglądało.

Każda informacja się przyda :)
GDYBY PRZEDNI NAPĘD BYŁ LEPSZY TO CHODZILIBYŚMY NA RĘKACH :)
Bryann
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jawor
Auto: Nie mam

29 Kwi 2008, 23:51

ja sie teraz intensywnie szykuje, a do matury jeszcze 6 dni, stres jest ( w szczególności związany z myślą że sie nie zda) a JA WIEM, ŻE NIE WIELE WIEM. I to mnie męczy, a tak to luzik ;) chce zdać maturkę aby pójść na studia a nie tylko po to żeby zdać na 30%.
Puchacz
Młodzi Gniewni
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rembrige

30 Kwi 2008, 11:19

Ja odbieram maturę jako mocno przereklamowany egzamin. Nie było tak źle i tragicznie. Nauczyciele o dziwo nie okazywali się potworami czyhającymi aby wyrwać Ci ściągę z kieszeni. Chociaż ja na polskim i historii miałem nawet spis treści, żeby wiedzieć w której kieszeni mam jaką epokę :lol:

Znałem kilka bardzo dobrze uczących się dziewczyn, które (szczególnie przed ustnymi) panikowały i nie potrafiły powiedzieć jak mają na imię.

Z drugiej strony taki stres trochę dopinguje do pracy i nauki, więc jak ja komuś powiem, żeby wrzucił na luz i on to zrobi i przez to nie będzie umiał kompletnie nic, to może być nie za ciekawie.

Radzę uczyć się (albo teraz to może powtarzać?) i aż tak strasznie nie brać sobie wszystkiego do serca.

Powodzenia :wink:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

03 Maj 2008, 20:03

stary maturą się nieprzejmuj;] Ja podszedłęm na luziku i zdałem;] Najlej usiąć z tyłu i wyciągnij laptopa bo i tak niezauważą tego nauczyciele;P
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

04 Maj 2008, 10:46

Powiem tak-akurat teraz podchodze na luzie.Bardziej bałem się próbnych matur,ale wyniki miałem dobre więc nie ma w tej chwili powodów do obaw.Dodatkowo szkoła fundowała mi atrakcje w postaci cotygodniowych próbnych,więc z przemiotów których pisze praktycznie cały materiał mialem.Generalnie to bardziej boje się wyboru studiów i kierunku oraz nowej pracy. :?
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

20 Maj 2008, 11:30

Ja maturę zdawałem już w tym roku. Zawsze mam jakiś stres na egzaminie, nawet ciężko mi było pozbyć. Nie podobało mi się matura z polskiego, a dobrze mi poszło z angielskiego i matmy. (z matmy mogło być lepiej, ale to przez nerwy). A teraz przygotuję prezentację z polskiego 30 maja. Na luzie będzie, gdy zdam maturę:D

Pozdro :wink:
Per aspera ad astra
Tiguan
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Pruszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

QG0 - okres obsługi (standardowy okres obsługi)
    Przegląd ten dokładnie to QG0 (bez systemu przedłużonego czasu między przeglądami). Co 15 000 km należy wykonać serwis olejowy. Po upływie roku należy wykonać przegląd roczny, przy czym przegląd roczny zawsze zawiera serwis ...

28 Maj 2008, 07:21

Ja do wszystkich przedmiotów podszedłem na luzie, wyjątkiem był polski ustny, przed którym praktycznie wszystko zapomniałem co miałem mówić i zbladłem przed samym egzaminem, jednak nie było tak źle :) Ustne zdane, pisemne zobaczymy :P
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001