Mercedes w203 coupe czy warto na pierwsze

14 Sty 2019, 01:06

Witam
Jest w trakcie szukania auta, długo długo szukałem hondy civic coupe VII ale nie ma nic w pobliżu i do 6 tys zł, znalazłem tylko Mercedesa coupe w203 choć sam nie wiem co to jest do końca czy w203 czy cl203 i nie ogarniam tych modeli więc przepraszam jeśli coś pomyliłem.
Teraz mam kilka pytań bo wiem że na pewno lepiej się znacie niż ja i macie większe doświadczenie :
Czy w ogóle warto
Jest to moje pierwsze auto jakie będę miał
Jak z utrzymaniem i ile pali (niestety jest to benzyna bez gazu)
Link do aukcji mogę wstawić tu lub podesłać zainteresowanym w prywatnej wiadomości
Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi ponieważ w tym tygodniu mam jechać go kupić i jeśli coś jest nie tak w tym aucie, jakieś wady które ma każdy samochód tego modelu to bardzo proszę o informację, jako że to mój pierwszy samochód to nie mogę pozwolić sobie na dokładnie do niego przynajmniej odrazu po zakupie, ma odpalać i przejechać trasę bez problemu.
zwyklo
Nowicjusz

14 Sty 2019, 01:47

Myślę że taki mercedesik jest odpowiedni jak na pierwsze auto
Exotic621
Nowicjusz

14 Sty 2019, 10:55

Wstaw link do ogłoszenia, ale przestrzegam, że W203za 6 tys.to będzie grat. Może w okolicach 10 tys.znajdziesz dobrze rokujący egzemplarz.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

14 Sty 2019, 12:39

Interesowałem się trochę tym samochodem, też kupuje pierwszy samochód tyle że mam budżet do 15 tyś. I po poczytaniu forum w203.pl odpuściłem .
Wersje przed liftem ( do 2004 ) mają problem z rdzą.
Wersje po lifcie mają problem z łańcuchem rozrządu. Kupować tylko jeśli był nie dawno wymieniany lub liczyć się z kosztem wymiany.
Dlatego ja na pierwszy samochód odpuściłem.
szymon0791
Nowicjusz

14 Sty 2019, 19:33

W203 za 6k bliżej będzie na szrot niż do przejścia przeglądu :mrgreen:
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

22 Sty 2019, 01:05

Tak jak koledzy wyżej pisali, finansowa studnia bez dna to będzie, także jak nie masz co robić z pieniędzmi to śmiało ;)

W tym budżecie dobrze jak auto skręca, hamuje, jedzie i jest stosunkowo bezpieczne, a no i nie generuje kosmicznych kosztów.

Poza tym nie zawężaj poszukiwań do jednego modelu, nie ten budżet żeby tak wybrzydzać.

Skąd jesteś i do czego auta będzie używał?
Kelos93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 04 2012
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Nissan Primera P11
Silnik: 2.0 131 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998