REKLAMA
witam,
szukam minivana dla rodziny 2+2 budzet 50-60k, jedno male dziecko, drugie w drodze
troche poczytalem tematow tu na forum i bylem niemal zdecydowany na Smaxa, ale troche mnie odstraszaja potencjalne problemy ze skrzynia
czy moze warto poszukac tego Forda ale w manualu???
uzytkowanie raczej wokol komina, przedszkole, sklepy, czasem wyjazd do rodziny, wiekszego miasta, wakacje 2 razy w roku
diesel czy benzyna nie gra dla mnie roli, troche sie obawiam eko oplat dla diesli w najblizszych latach, ale nie wiem na ile to zagrozenie jest realne
jestem duzy, wiec potrzebuje przestrzeni, sporego bagaznika, najlepiej 3 niezalezne fotele z tylu z isofixami, potencjalnie przewoz starszych/schorowanych osob z tylu zeby im sie latwiej wsiadalo/wysiadalo
raczej duzego wyboru nie ma , ale moze ktos poleci model ktory przeoczylem a jest w miare malo awaryjny i daje uzytkownikom radosc z jazdy z rodzina (w tym budzecie, ktory mam)
oprocz Forda Smax naturalnie patrzylem na Grand Picasso, ale w moich oczach slabo wypadl vs Smax
co innego jeszcze polecacie? moze toyota verso 1.8 ?
grand espace i jemu podobne to juz chyba za duze bambaryly jak dla mnie
jesli macie jakies sugestie model + ktore siliniki celowac to prosze o kilka propozycji z krotkim uzasadnieniem zalet i wad danego modelu
z gory dzieki