Mitsubischi COLT CZ3 2005 1.1 BRAK MOCY

01 Paź 2012, 14:08

Witam wszystkich,

mam problem z samochodem Mitsubischi COLT Cz3 rocznik 2005 1.1.

Jakiś czas temu od czasu do czasu zapalała się dioda odpowiedzialna za silnik. Samochód dodatkowo nie miał mocy. Działo się to przeważnie po tankowaniu na niektórych stacjach benzynowych :x . Problem przeważnie mijał przy następnym tankowaniu. Znajomy podpowiedział mi, że to pewnie przez wodę w baku. Użyłem specjalnego środka do usuwania wody i problem zaczął się tylko pojawiać gdy było bardzo mało benzyny w baku. Ostatnio dodatkowo falują obroty przy uruchamianiu silnika i samochód gaśnie (niezależnie od ilości benzyny). Dzieje się tak tylko czasami. Czasami nie ma żadnego problemu. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
walder
Obserwowany

Auto: Mitsubischi Colt Cz3

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie śpij za kierownicą podczas jazdy!
    Zmęczenie to prawdopodobnie najbardziej bagatelizowany czynnik wśród przyczyn wypadków drogowych, ponieważ jego rzeczywisty udział jest trudny do zmierzenia. Szacuje się, że zmęczenie ma wpływ na nawet 30% wypadków ...
    Wavecamper zaprezentuje się na Poznań Motor Show
    Producent pokaże swoje modele w ramach salonu caravaningowego, który w tym roku zlokalizowany będzie w pawilonach nr 1 i nr 2. Wavecamper to legitymujący się wieloletnim doświadczeniem producent kamperów na ...