Najlepszy wybór do 10 000zł

24 Cze 2012, 22:55

Najpierw wypadalo by sie przywitac, dopiero zalozylem tu konto- siemano. Trafilem tu nieprzypadkiem, od dosc dlugiego czasu obserwuje tu rozne watki i mysle, ze mozecie mi pomoc. W lipcu koncze 18 lat, prawko bedzie od razu, teraz meritum- mam budzet 10k i chce za to sobie sprawic cos jezdzacego i to dosc szybko. Myslalem o samej budzie+swap, ale nie wiem czy zamknalbym sie w takiej kwocie, a przekroczyc jej niezbyt moge z racji braku stalego zatrudnienia (szkola), dlatego tez jakie najlepsze rozwiazania doradzacie? Jezeli to nie wchodzi w gre, to jaki samochod najlepiej dla dosc ogarniajacego tylny naped mlodego kierowcy do 10000 zl?
wuj3k
Nowicjusz

Prawo jazdy: 12 07 1994

25 Cze 2012, 10:00

Czy ja wiem czy po prawku ogarniesz szybki tylny napęd... :D w tej kwocie to chyba tylko bmw e36, może większa i cięższa omega... jeśli chcesz się bawić w swap to honda jakaś i ładować vteca
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

25 Cze 2012, 11:19

Ścierka+zaspawać dyfer i włożyć klatkę i kubełki.
Zmieścisz się spokojnie w budżecie a do driftowania taki zestaw nadaje się znacznie lepiej niż seryjne e36.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

25 Cze 2012, 11:47

Niewiem co wy macie z tym spawaniem dyfrów :D już drugi temat... chcecie żeby się chłopak zabił?! Na codzień średnia przyjemność jeździc na sztywno, zużycie opon i niezamierzony drift :lol:
nitro
Zaawansowany

25 Cze 2012, 14:30

Pamiętaj,że samochód to spore wydatki,więc nie ma sensu pakować się w awaryjne auto. Pomyśl o czymś ekonomicznym, an pewno widzisz jakie są ceny benzyny:) Do 10 tyś proponuję Opla Astre, jest ich spory wybór i można trafić na coś z bogatym wyposażeniem.
Exedy24
Początkujący

Auto: AUDI A4

25 Cze 2012, 15:21

Tyle, ze wlasnie nie wiem czy chcialbym nabyc jakas bete z milionowym przebiegiem, glownie biorac pod uwage koszty utrzymania takiego auta wydaje mi sie to dosc nieoplacalne, jeszcze mam 2 lata technikum przed soba i do roboty w roku sie nie szykuje zbytnio. A swapem zarazil mnie kuzyn z WB, ktory to posiada do zabawy 240SXa z RB26DETT pod machą i smiga to jak wiewiorka po dragach. A co do zabijania sie- nie jestem jakims debilem, co to juz na jezdzie probnej autkiem mysli ze ogarnia wszystkie zakrety... A i jezdzilem juz nieraz zrywnym RWD i zle nie bylo, bez obaw. Auto ma byc oczywiscie do jazdy codziennej, jednak jestem w stanie pojsc na pewne ustepstwa komfortowe na rzecz osiagow, stad tez w mojej glowie zaswiecila mysl o kupnie samej budy...

@Jasiek90- 'Ścierka'? Znaczy sie Sierra? Swapy nadejda predzej czy pozniej, chcialbym na pewno pojsc w tę strone, co proponujesz?

@nitro- myslisz ze za 10 koła dalbym rade wychaczyc jakas budke hondzinki i V-TECa?
wuj3k
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Audi A8 hybrid
    Audi A8 łączy wydajność hybrydowego silnika sześciocylindrowego ze zużyciem paliwa motoru czterocylindrowego. Jednostka 2.0 TFSI wespół z silnikiem elektrycznym generują 180 kW (245 KM) mocy. Maksymalny moment obrotowy ...

25 Cze 2012, 18:27

Jakąś z zajechanym silnikiem 1.4 i reszta na np 1,6vtec, chyba wejdzie bez problemu, przy 1.6 czy 1.8 vti musiałbyś zawieszenie i hamulce poprawić pewnie
nitro
Zaawansowany

25 Cze 2012, 19:55

Ścierka=Sierra, na SŚ chłopaki pokupowali właśnie do nauki driftu do upalanie na początek w sam raz :)
Ten konkretny za 2k zł i dawał radę radę:

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Jasiek90
Stały forumowicz

25 Cze 2012, 20:31

Tylko czy jest mozliwosc wymiany samego silnika, czy pojda za tym inne przekladki typu skrzynia itp.?
I czy do takiego Civica [link do oferty na Allegro wygasł] wejdzie V-TEC 1.8 bez cięcia? A pozniej jakis wiekszy typu RB25DE lub (daj panie Boże...) RD26DETT, czy tu juz beda problemy?

@Jasiek90- nie moge wejsc na te fora bo nie mam tam konta, a nie mam czasu teraz zakladac, z tego filmika jednak widac ze ladnie latala, jaki tam silnik byl wrzucony orientujesz sie moze?
wuj3k
Nowicjusz

25 Cze 2012, 20:50

2.0 115KM-seria.
Z japońców to zamiast interesować się kompaktem dla metroseksualistów spójrz w stronę 200SX
np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
lub Miatkę:
[link do oferty na Allegro wygasł]
Jasiek90
Stały forumowicz

25 Cze 2012, 21:34

Miata odpada, za mała i jak dla mnie autko bardziej dla kobitki. A 200SXa mial moj kuzyn przed obecnym 240SXem i nie powiem, podoba mi sie ta maszyna, a i te prawie 200 kucy na start raczej mi styknie. Tylko da rade do takiego fabrycznego SXa chociaz turbine wcisnac bez kucia? Jesli tak to jaka (jakas z dosc duzym lagiem mile widziana, akurat na jazde po miescie pod boostem) i jakie silnik wytrzyma doladowanie zebym nie wylecial w powietrze? Autko juz chce kupowac pod koniec roku szkolnego, z poczatkiem lipca, wiec juz jak najbadziej musze sie rozgladac za jakas okazja, a chce sie od razu dowiedziec wiekszosci rzeczy jaka mnie interesuje na temat danego modelu, co bedzie w nim mozliwe do zrobienia a co nie.
wuj3k
Nowicjusz