Nawigacja GPS

17 Maj 2008, 10:03

Witam mieszkam w Kwidzynie (50.000 ludności - Pomorskie). Zamierzam kupić GPS. Będę jeździł głównie po mieście, chodź często po całej Polsce. Potrzebuję GPS do około 1000zł +/- 200 zł. W grę nie wchodzą żadne palmtopy - mam laptopa i telefon, więc nie potrzebuję palmtopa. Proszę o propozycje jakiś fajnych GPS'ów.
viini666
Nowicjusz

Miejscowość: Kwidzyn

17 Maj 2008, 13:07

Polecam [url]http\\:www.allegro.pl[/url] wybierz coś i wrzuć tutaj jak to zrobisz to ocenię to co wybrałeś.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

18 Maj 2008, 00:13

[link do oferty na Allegro wygasł]

Mio C250 C520 C710 C720 / Mio C720

TomTom GO / ONE / TomTom GO 720

TomTom GO 920

Ważną rolę dla mnie odgrywa bardzo duża zgodność z polskimi mapami. Najlepiej jak by była jak nie które TOM TOM'y około 99%.
viini666
Nowicjusz

18 Maj 2008, 10:22

Z tego co wybrałeś to bezkonkurencyjnie wybrałbym TomTom GO 920

Uzasadnienie:
1. łatwa obsługa proste funkcje
2. Dobre pokrycie map z Polskimi drogami jednak mapy mogą nie zawierać odcinków 1 rocznych lub 2 letnich więc trzeba aktualizować.
3. Fajna funkcja, urządzenie w czasie rzeczywistym oblicza długość trasy jeśli kierujący zjedzie z trasy wyznaczonej.
4.Bardzo łatwo wyszukuje satelity
5.Można stosować go jako pamięć przenośna
6.Regulacja kontrastu
7.Slot kart SD i MMC.

Ogólnie TomTom to jedna z lepszych firm specjalizująca się w dziedzinie nawigacji warta swoich pieniędzy i polecenia.
maxidig
Początkujący

18 Maj 2008, 11:21

TomTom GO 930

A warto by było dopłacić do tego TOM-TOM'a?? Widząc po opisie ma bardzo dużo funkcji, a co najważniejsze 99% zgodności z Polskimi drogami.
viini666
Nowicjusz

18 Maj 2008, 19:04

Już się chyba zdecydowałem. Wybieram GPS Nokia 500. Myślę, że warto dopłacić. Nokia jest bardzo dobrym producentem tego typu sprzętu. To co mnie do niej skusiło to:

System operacyjny - Windows CE 5.0 (Jeden z lepszych do GPS'ów)
Oprogramowanie - AutoMapa XL Polska + Europa
Bluetooth (Mogę podłączyć telefon i uruchomić system głośnomówiący)
Wyjście Słuchawkowe
(mini USB)
Karta pamięci SD 4 GB

Jednak jak macie sugestie na ten temat lub propozycje to proszę walić śmiało jeszcze nie kupuje teraz więc mogę zmienić faworyta.
viini666
Nowicjusz

18 Maj 2008, 20:08

no tak a wielkość ekranu też tutaj gra rolę a nokia raczej nie ma ekranu większego od tomtom-a gdzie masz wielkość 4,3cala.

No ale to tylko moje sugestie, jeśli chodzi o tamtą nawigację którą wymieniłeś w drugim razem to myślę że jeśli masz pieniądze warto w coś takiego zainwestować bo posiada ona sporo funkcji przydatnych podczas jazdy a osoby które dużo podróżują na pewno będą z tego sprzętu zadowolone.
maxidig
Początkujący

31 Maj 2008, 09:22

Witam

Ojciec szuka niedrogiej Nawigacji Samochodowej. A jako że ani ja, ani tym bardziej ON się na tym nie znamy, zwracam się do was o pomoc.

Cena: Do 1000 zł - Nie może być więcej, a lepiej jak było by ciut mniej :P
Musi zawierać mapy - Polski, Holandii i Niemiec - W tych krajach krąży x]
Duży wyświetlacz mile wskazany

Na razie waham się między Mio MOOV 360u a Navigon 7110 Europa
Co o tym sądzicie? Czy może lepiej zainwestować w tańszego TomToma (podobno najlepsze GPS'y?)

Bardzo Proszę o Pomoc :)
^MasteR^
Nowicjusz

25 Lip 2008, 12:48

heja tylko tomtom go 930 oszalejesz z radości!!!nie skuś się na jakiegoś garmina!!!aha go 930 ma 99%pokrycia map polski europy stanów i canady pozdrówka
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

30 Lis 2009, 20:44

zna ktoś może jakieś żródła z nawigacjami do noki???
Piotr00749
Nowicjusz

Miejscowość: poznan

30 Lis 2009, 23:58

Zgadzam się - TomTomy Go sa naprawdę jednymi z lepszych. Sprawdzałam ich modele pod kątem dostepności mapy Niemiec i Holandii...jest TomTom Go z 17 mapami, ale nie ma tam Holandii akurat...TomTom Go z 31 krajami ma te mapę, jest bardzo dobry, ale kosztuje ok.1050zł. A jeśli chcesz coś taniej to ten TomTom One Europe też jest godny polecenia, ma mapy Niemiec i Holandii z pokryciem 99%. Także zależy jak bardzo chcesz zaoszczędzić, jeśli mozesz spokojnie wydać tego tysiaka to brałabym Go:)
For-Sys
Nowicjusz

Miejscowość: krakow/lzn

21 Maj 2011, 00:31

Witam, mam nawigację 4,3 cali z mapą Polski od tego allegrowicza: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty i jestem z niej bardzo zadowolony.
Standardowo wgrana mapa Polski jest dobra, nie ma większych problemów z wyszukiwaniem trasy, ani z skokami nawigacji (w niektórych bywają spore różnice), głośniki mówią głośno i wyraźnie, ekran też nie przyprawia mi problemów z odczytaniem tego co chcę wiedzieć.
Do tego nawigacja jest odblokowana, więc jak nie spodoba ci się standardowa mapa to możesz łatwo zainstalować inną.
W sumie polecam zainteresować się tym produktem, nie miałem żadnych problemów z wysyłką od norpen007
Ostatnio edytowany przez arekk10, 22 Maj 2011, 11:15, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl