Nawigacja GPS

17 Maj 2008, 10:03

Witam mieszkam w Kwidzynie (50.000 ludności - Pomorskie). Zamierzam kupić GPS. Będę jeździł głównie po mieście, chodź często po całej Polsce. Potrzebuję GPS do około 1000zł +/- 200 zł. W grę nie wchodzą żadne palmtopy - mam laptopa i telefon, więc nie potrzebuję palmtopa. Proszę o propozycje jakiś fajnych GPS'ów.
viini666
Nowicjusz

Miejscowość: Kwidzyn

17 Maj 2008, 13:07

Polecam [url]http\\:www.allegro.pl[/url] wybierz coś i wrzuć tutaj jak to zrobisz to ocenię to co wybrałeś.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń

18 Maj 2008, 00:13

[link do oferty na Allegro wygasł]

Mio C250 C520 C710 C720 / Mio C720

TomTom GO / ONE / TomTom GO 720

TomTom GO 920

Ważną rolę dla mnie odgrywa bardzo duża zgodność z polskimi mapami. Najlepiej jak by była jak nie które TOM TOM'y około 99%.
viini666
Nowicjusz

18 Maj 2008, 10:22

Z tego co wybrałeś to bezkonkurencyjnie wybrałbym TomTom GO 920

Uzasadnienie:
1. łatwa obsługa proste funkcje
2. Dobre pokrycie map z Polskimi drogami jednak mapy mogą nie zawierać odcinków 1 rocznych lub 2 letnich więc trzeba aktualizować.
3. Fajna funkcja, urządzenie w czasie rzeczywistym oblicza długość trasy jeśli kierujący zjedzie z trasy wyznaczonej.
4.Bardzo łatwo wyszukuje satelity
5.Można stosować go jako pamięć przenośna
6.Regulacja kontrastu
7.Slot kart SD i MMC.

Ogólnie TomTom to jedna z lepszych firm specjalizująca się w dziedzinie nawigacji warta swoich pieniędzy i polecenia.
maxidig
Początkujący

18 Maj 2008, 11:21

TomTom GO 930

A warto by było dopłacić do tego TOM-TOM'a?? Widząc po opisie ma bardzo dużo funkcji, a co najważniejsze 99% zgodności z Polskimi drogami.
viini666
Nowicjusz

18 Maj 2008, 19:04

Już się chyba zdecydowałem. Wybieram GPS Nokia 500. Myślę, że warto dopłacić. Nokia jest bardzo dobrym producentem tego typu sprzętu. To co mnie do niej skusiło to:

System operacyjny - Windows CE 5.0 (Jeden z lepszych do GPS'ów)
Oprogramowanie - AutoMapa XL Polska + Europa
Bluetooth (Mogę podłączyć telefon i uruchomić system głośnomówiący)
Wyjście Słuchawkowe
(mini USB)
Karta pamięci SD 4 GB

Jednak jak macie sugestie na ten temat lub propozycje to proszę walić śmiało jeszcze nie kupuje teraz więc mogę zmienić faworyta.
viini666
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryfikacja według Toyoty
    Toyota pracuje nad zelektryfikowanymi samochodami od 25 lat. Pierwszym efektem tych prac była hybrydowa Toyota Prius, która trafiła do seryjnej produkcji 22 lata temu. Japończycy zajmowali się samochodami elektrycznymi, ...

18 Maj 2008, 20:08

no tak a wielkość ekranu też tutaj gra rolę a nokia raczej nie ma ekranu większego od tomtom-a gdzie masz wielkość 4,3cala.

No ale to tylko moje sugestie, jeśli chodzi o tamtą nawigację którą wymieniłeś w drugim razem to myślę że jeśli masz pieniądze warto w coś takiego zainwestować bo posiada ona sporo funkcji przydatnych podczas jazdy a osoby które dużo podróżują na pewno będą z tego sprzętu zadowolone.
maxidig
Początkujący

31 Maj 2008, 09:22

Witam

Ojciec szuka niedrogiej Nawigacji Samochodowej. A jako że ani ja, ani tym bardziej ON się na tym nie znamy, zwracam się do was o pomoc.

Cena: Do 1000 zł - Nie może być więcej, a lepiej jak było by ciut mniej :P
Musi zawierać mapy - Polski, Holandii i Niemiec - W tych krajach krąży x]
Duży wyświetlacz mile wskazany

Na razie waham się między Mio MOOV 360u a Navigon 7110 Europa
Co o tym sądzicie? Czy może lepiej zainwestować w tańszego TomToma (podobno najlepsze GPS'y?)

Bardzo Proszę o Pomoc :)
^MasteR^
Nowicjusz

25 Lip 2008, 12:48

heja tylko tomtom go 930 oszalejesz z radości!!!nie skuś się na jakiegoś garmina!!!aha go 930 ma 99%pokrycia map polski europy stanów i canady pozdrówka
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

30 Lis 2009, 20:44

zna ktoś może jakieś żródła z nawigacjami do noki???
Piotr00749
Nowicjusz

Miejscowość: poznan

30 Lis 2009, 23:58

Zgadzam się - TomTomy Go sa naprawdę jednymi z lepszych. Sprawdzałam ich modele pod kątem dostepności mapy Niemiec i Holandii...jest TomTom Go z 17 mapami, ale nie ma tam Holandii akurat...TomTom Go z 31 krajami ma te mapę, jest bardzo dobry, ale kosztuje ok.1050zł. A jeśli chcesz coś taniej to ten TomTom One Europe też jest godny polecenia, ma mapy Niemiec i Holandii z pokryciem 99%. Także zależy jak bardzo chcesz zaoszczędzić, jeśli mozesz spokojnie wydać tego tysiaka to brałabym Go:)
For-Sys
Nowicjusz

Miejscowość: krakow/lzn

21 Maj 2011, 00:31

Witam, mam nawigację 4,3 cali z mapą Polski od tego allegrowicza: Link był niezgodny z regulaminem forum i został usunięty i jestem z niej bardzo zadowolony.
Standardowo wgrana mapa Polski jest dobra, nie ma większych problemów z wyszukiwaniem trasy, ani z skokami nawigacji (w niektórych bywają spore różnice), głośniki mówią głośno i wyraźnie, ekran też nie przyprawia mi problemów z odczytaniem tego co chcę wiedzieć.
Do tego nawigacja jest odblokowana, więc jak nie spodoba ci się standardowa mapa to możesz łatwo zainstalować inną.
W sumie polecam zainteresować się tym produktem, nie miałem żadnych problemów z wysyłką od norpen007
Ostatnio edytowany przez arekk10, 22 Maj 2011, 11:15, edytowano w sumie 1 raz
arekk10
Nowicjusz

Miejscowość: Przemyśl