Nowa Corsa, nowa Fabia, nowy Yari - Które byście polecili?

27 Lut 2008, 19:59

Przymierzam sie do kupna nowego auta. Przedział cenowy jaki mnie interesuje to ok 40 000zł. Warunkiem jest żeby auto było nowe, ewentualnie max 3 letnie. Zastanawiałem sie między Nowa Corsą, Yarisem i Fabią. Ale ostatnio na giełdzie wypatrzyłem Audi A2. Które auto polecacie? jaka jest wasza opinia?

Z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
roverek
Nowicjusz

Miejscowość: Wro

27 Lut 2008, 20:05

Grande Punto i Corsa(to praktycznie te same auta) i jeszcze Clio i Swift.;)
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia

27 Lut 2008, 20:17

To bież Audi A2
Moja koleżanka ma toyotę, strasznie trzeszczy u niej tylnia półka i cała na dziurach piszczy.
Dla mnie wybrałbym opelka no albo te Audi A2, ale lepsze jest Audi A3 prawdopodobnie najszybciej sprzedawany używany samochód.
PHAETON SZCZECIN
Początkujący

Miejscowość: Szczecin

27 Lut 2008, 20:25

Polecam Grande Punto (np używany roczny). Corsa też wydaję się być ciekawą propozycją. Ja bym sobie A2 odpuścił ze względu, że w Polsce niepopularne auto. O 3letnim A3 lepiej zapomnij do 40tyś zł (jedynie takie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]).
Wg mnie:
1. Grande Punto
2. Corsa
3. Fabia/Clio
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
lukiwch
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych

27 Lut 2008, 23:13

wow! Audi naprawdę super :D ale mi teraz smaka narobiliście na te Audi A3 :) Ale znalazłem tez fajne Grande [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

dzieki za pomoc!
roverek
Nowicjusz

Miejscowość: Wro

01 Mar 2008, 20:48

sama szukam w podobnej cenie. Swift za te pieniądze to tylko używany...
Kasia
kasia29
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga na nocne przymrozki i oblodzenia na drogach
    Trwa pełnia jesieni. Panujące warunki atmosferyczne często okazują się prawdziwym wyzwaniem dla kierowców. Nowym elementem jesiennej aury są nocne przymrozki, oznaczające kolejne zagrożenia na drogach. Oblodzona nawierzchniaSymptomy ...

10 Sty 2010, 19:23

jeżeli brałbym pod uwagę wygląd, przyneleżnośc do marki to z pewnością sięgnołbym po YARka ;]
previa
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorze

10 Sty 2010, 21:02

Wszyscy bardzo się cieszymy, że zarejestrowałeś się nie forum ale nie odkopuj więcej trupów OK?
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013