REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
bajla napisał(a):jiGsaw tak. Ale moment obrotowy ma o wiele lepszy od 85 konnej benzyny. Wiadomo ze to nie jest tak, ze masz zapiety 5 bieg, wciskasz gaz i po chwili ladujesz w fotelu a tir po prawej znika w lusterku. Ale nie jest zle. Zreszta. Przejedzie sie to sam oceni czy taka moc jest dla niego wystarczajaca.
A w tej Megane wersja ta 105 konna?
jiGsaw napisał(a):
Chyba nie wiesz o czym mówisz. Wiesz, ja po prostu widzę co się dzieje z Renaultami znajomych i to kupionymi jako NOWE z salonu. Już drugi się go pozbył, nim dojechał do pierwszych 50tys. km...
Bajla - 85km i to jeszcze w dizlu? Masakra.
Jasiek90 napisał(a):[Jak zwykle "znajomy ma itp" dla mnie wiarygodność wypowiedzi tego typu jest zerowa.
Jasiek90 napisał(a):A diesel w codziennej jeździe będzie żwawszy niż wolnossąca benzyna, np. 1.6 HDI w 308 mimo, że ma tylko 90KM w jest dynamiczniejszy w codziennej jeździe(tzn. bez piłowania na wysokich obrotach) niż 1.8 122KM w moim aucie lub co powinno Ci zadziałać na wyobraźnie 1.8 115KM w e36 głównie ze względu na znacznie większy moment obrotowy który jest nisko osiągany a to właśnie to w dużej mierze decyduje o tym czy samochód jedzie czy nie.
bajla napisał(a):Ty wolisz machac wajcha a niektorzy wola tylko dodac gazu.
Benzyna vs diesel. Zalezy co kto lubi. Ja tez macham wajcha, ale uwazam ze w wiekszosci wypadkow ten 1.5 dci spokojnie starcza. A papierowe osiagi to mozna sobie...