REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Z tym pierwszym będzie ciężko ale w benzynie spokojnie kupisz i z silnikiem który da radę w trasie. Nowy Yaris ma silnik 1.5 skrzynię sześciobiegową i wystarczającą moc żeby sprostać jeździe w trasie i zaparkować w dosyć ciasnym miejscu na parkingu.Marcel2727 napisał(a):- hybryda/benzyna
Te samochody co podałem powinny się tu sprawdzić. Jednak kupując drugie auto żeby tylko jeździć nim po mieście to nie wiem czy nie szkoda kasy bo zawsze większym samochodem można zaparkować nawet kawałek dalej i mieć spokój.Marcel2727 napisał(a):- nieduży rozmiar,
Tu raczej powinieneś skupić się na samochodzie do miasta bo w trasę masz czym jeździć.Marcel2727 napisał(a):- dość mocy, by pojechać w trasę
Dzisiaj chyba już wszystkie samochody ją mają w podstawowym wyposażeniu. Tak więc o to nie masz się co martwić.Marcel2727 napisał(a):- klimatyzacja
W takich małych samochodach najczęściej hybrydy maja automaty typowych silników benzynowych będzie mniej z automatami ale są i da się coś znaleźć. Tu jednak cena sporo idzie do góry jak mamy automat.Marcel2727 napisał(a):- automat
Ja bym tego tak nie nazwał. Nowe silniki są poprawione, a skrzynia DSG bardzo fajnie pracuje. Usterki zdarzają się w każdym samochodzie. Ty kupujesz nowe auto więc masz gwarancję i myślę że ją bezproblemowo przejeździsz odpowiednio dbając o auto.Marcel2727 napisał(a):Nie chcę też, by to był jakiś kompletny szrot z TFSI i DSG od VW.
ZDJĘCIA SĄ POGLĄDOWE, A CENA NIE UWZGLĘDNIA DODATKOWEGO WYPOSAŻENIA JEŻELI WYSTĘPUJE
No Swifr jest sporo tańszy od np. Vengi ale ma też słabszy silnik [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]Marcel2727 napisał(a): W tej cenie raczej trudno to przebić