Nowy Hyundai Kona czy starsze drogie auta typu BMW

14 Maj 2024, 11:05

Cześć, potrzebuje porady w zakresie wyboru samochodu. Budżet jest do 140 tyś na nowe auto lub koło 100 tyś na używane. Warunek konieczny to automatyczna skrzynia biegów. Auto używane w cyklu mieszanym - trochę na mieście, trochę na trasie. Zastanawiam się czy w tym budżecie lepiej kupić nowe auto typu Hyundai, czy używane BMW serii 3. Wiem, że to auta z przeciwnych biegunów i uważam BMW za bardzo komfortowe auto, jednak obawiam się jakości aut z roczników 2017-2022 i kosztów napraw. W nowym hyundai jest 5 lat gwarancji i naprawy w ramach przeglądów, które z góry wiem ile kosztują. Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie i mógłby doradzić czy lepiej kupić używane auta marki premium czy nowe, ale gorszej jakości. Dodam, że bardzo ważna jest dla mnie bezproblemowość i bezawaryjność nawet kosztem wyższej ceny.
ann1123
Obserwowany

14 Maj 2024, 12:47

Najlepiej wziąć prawie nowe coś pokroju kony, auta premium bym odpuścił bo to się kupuje wyłącznie nowe
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Maj 2024, 21:45

ann1123 napisał(a): Dodam, że bardzo ważna jest dla mnie bezproblemowość i bezawaryjność nawet kosztem wyższej ceny.

Więc kup nowe, stosunkowo proste konstrukcyjnie auto
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

16 Maj 2024, 09:22

W takim budżecie masz spory wybór samochodów i nie warto tu się pchać w używane BMW. Ja bym oprócz Hyundai'a popatrzył jeszcze na hybrydę Toyoty np. Corolla Cross (budżet na styk ale tu można trafić na jakieś promocje).
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...