OC ze starszą osobą a umowa kupna.

30 Cze 2020, 12:51

Witam, mam zamiar kupić samochód, a OC mieć wspólnie z dziadkiem, i tu nasuwa się moje pytanie, czy w takim wypadku Dziadek musi być uwzględniony w umowie kupna samochodu? Czy żeby zdobyć zniżki Dziadek musi być głownym właścicielem czy współwłaścicielem? Jak to wygląda bo niezbyt się orientuje, a tu napewno znajde pomoc.

Z góry dzięki.
Aduus
Obserwowany

30 Cze 2020, 15:02

Aduus napisał(a):czy w takim wypadku Dziadek musi być uwzględniony w umowie kupna samochodu?
Tak, najlepiej przy kupnie wpisać dwóch właścicieli z tego co wiem nie ma znaczenia kolejność. Później rejestrujecie samochód i ubezpieczacie. Jak jesteś młodym kierowcą który będzie korzystał z samochodu na pewno będzie jakaś zwyżka ale jak Dziadek ma maksymalne zniżki to nie będzie dużo.

Najlepiej załatwić to przy kupnie bo później musiałbyś robić darowznę na Dziadka i tu jest trochę więcej zachodu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Powrót z wakacji bez pośpiechu
    Nadszedł czas powrotu z urlopów. Jak zadbać o to, żeby bezpiecznie dotrzeć do domu? Przede wszystkim ważny jest brak pośpiechu i dostosowanie prędkości do warunków panujących na drodze. Najwięcej osób ...