Witam, przyszła wiosna to i trzeba by odrzybić klimę, robił ktoś z Was tym środkiem ? [link wygasł] Oglądałem gościa na yt i polecał to, mówi że robi robotę a nie tylko odświeża, co myślicie ?
dbanie o właściwe działanie klimatyzacji to bardzo ważna kwestia dla każdego użytkownika auta. Przegląd klimatyzacji połączony z wymianą filtra kabinowego trzeba wkonać przynajmniej raz w roku. Najlepiej wiosną. Powinien obejmować jej odgrzybienie i czyszczenie, sprawdzenie szczelności i wymianę czynnika chłodzącego oraz montaż nowego filtra kabinowego
Ja kilka razy robiłem piankami i uważam że to ''tuszowanie problemu na chwilę'' żeby to miało ręce i nogi musiałbyś wymienić kabinowy i wymyć ładnie wszystko z brudów
Najważniejsze aby dostać się do źródła problemu - parownika. Kanały wentylacyjne są tylko pośrednikiem. Są specjalne środki do czyszczenia parownika z brudu. Można też zlecić to specjalistom, koszt ok. 120-150zł. Dla mocno zachłannych użytkowników szczególnie starszych samochodów - demontaż i czyszczenie pracownika z zewnątrz. Na PW mogę podesłać kontakt do gościa z podkarpacia, który profesjonalnie się zajmuje tym tematem. Sam skorzystałem kilka dni temu i męczący smród zniknął całkowicie.
Ograniczenie prędkości na niemieckich autostradach Niemcy nasi bliscy sąsiedzi za zachodnią granicą rozważają wprowadzenie ograniczenia prędkości na wszystkich autostradach. Do tej pory jeżeli znaki nie mówiły inaczej takie ograniczenie nie obowiązywało. Tu jednak ...
[D] Xantia 2,0/626 V 2,0/Vectra B 2,0/Laguna I 2,0/Avensis I 2,0 Podstawowe kryteria zestawienia: - segment D - silnik benzynowy o mocy ok. 130KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 1998 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen Xantia 2,0 - 132KM - Mazda 626 V 2,0 ...