Opel vectra 1.6 91r. - rozrząd...

11 Lut 2008, 17:45

jak to jest z rozrządem w vectrach. Wczoraj mi się zepsuł rozrząd i na szczęście w takim położeniu że nic innego się nie uszkodziło. Mechanik powiedział że miałem farta, że akurat tak to nawaliło. Ale koledze też się ostatnio w vectrze sie zepsuł rozrząd i też nic innego się nie zepsuło. Czy tam jest jakiś rozrząd bezkolizyjny, jak to ktoś ostatnio nazwał, czy obaj mieliśmy farta, że akurat tak to się skończyło?
foxterr
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecinek
  • 11 Lut 2008, 22:33

Nie wiem,może się nie znam,ale co twój problem ma wspólnego z instalacją gazową?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

12 Lut 2008, 01:30

W silniku 2.0 8v jest bezkolizyjny, natomiast w 1.6 nie.
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

12 Lut 2008, 14:15

MotoAlbercik napisał(a):Nie wiem,może się nie znam,ale co twój problem ma wspólnego z instalacją gazową?
    Przepraszam, mój błąd. Powinienem był umieścić ten temat w innym miejscu. Moderatora proszę o przeniesienie tego tematu w odpowiednie miejsce.

Oto przykład kulturalnego forumowicza - przeprosił za błąd i poprosił o przeniesienie tematu :) .to się nazywa kultura.Temat przeniesiono - MotoAlbercik.
    foxterr
    Nowicjusz

12 Lut 2008, 14:19

Bolo1989 napisał(a):W silniku 2.0 8v jest bezkolizyjny, natomiast w 1.6 nie.
    Już się dowiedziałem pewnych rzeczy na temat silników opla. Silniki 1.6 8v, 1.8 8v i 2.0 8v są silnikami bezkolizyjnymi, a pozostałe niestety są kolizyjne.
    foxterr
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
      Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
      Kierowco - mądrze używaj świateł w samochodzie
      W sezonie, kiedy pogorszona widoczność z powodu opadów i gęstych mgieł niejednemu kierowcy sprawia kłopot, dbanie o sprawność i czystość oświetlenia w naszym samochodzie nabiera szczególnego znaczenia. Bardzo ...