Opel vectra 1.6 91r. - rozrząd...

11 Lut 2008, 17:45

jak to jest z rozrządem w vectrach. Wczoraj mi się zepsuł rozrząd i na szczęście w takim położeniu że nic innego się nie uszkodziło. Mechanik powiedział że miałem farta, że akurat tak to nawaliło. Ale koledze też się ostatnio w vectrze sie zepsuł rozrząd i też nic innego się nie zepsuło. Czy tam jest jakiś rozrząd bezkolizyjny, jak to ktoś ostatnio nazwał, czy obaj mieliśmy farta, że akurat tak to się skończyło?
foxterr
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecinek
  • 11 Lut 2008, 22:33

Nie wiem,może się nie znam,ale co twój problem ma wspólnego z instalacją gazową?
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

12 Lut 2008, 01:30

W silniku 2.0 8v jest bezkolizyjny, natomiast w 1.6 nie.
    Golf IV GTI 1.8 TURBO
    Nissan Terrano II 2.7 TDI
    BMW 328
    Bolo1989
    Aktywny

Miejscowość: Mazowieckie

12 Lut 2008, 14:15

MotoAlbercik napisał(a):Nie wiem,może się nie znam,ale co twój problem ma wspólnego z instalacją gazową?
    Przepraszam, mój błąd. Powinienem był umieścić ten temat w innym miejscu. Moderatora proszę o przeniesienie tego tematu w odpowiednie miejsce.

Oto przykład kulturalnego forumowicza - przeprosił za błąd i poprosił o przeniesienie tematu :) .to się nazywa kultura.Temat przeniesiono - MotoAlbercik.
    foxterr
    Nowicjusz

12 Lut 2008, 14:19

Bolo1989 napisał(a):W silniku 2.0 8v jest bezkolizyjny, natomiast w 1.6 nie.
    Już się dowiedziałem pewnych rzeczy na temat silników opla. Silniki 1.6 8v, 1.8 8v i 2.0 8v są silnikami bezkolizyjnymi, a pozostałe niestety są kolizyjne.
    foxterr
    Nowicjusz