REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
ani to rozsądne ani komfortowe jeździć tyle czasu z takim problemem może to być spowodowane krzywą felgą, źle wyważonymi oponami lub np jakimś guzem w oponie co jest bardzo niebezpieczne gdyż może w każdej chwili wystrzelić opona. Wniosek udać się do wulkanizacji w celu sprawdzenia kółMarta9116318 napisał(a):odkąd zostały wymienione opony letnie na zimowe podczas jazdy przy większej prędkości trzęsie kierownica, tak około od 3 miesięcy,
może to być przegub, łożysko lub elementy zawieszenia. Części te mogły zużyć się przez uszkodzone koła (trzęsienie)Marta9116318 napisał(a):od około miesiąca podczas skrętów kierownica tylko podczas jazdy coś jakby przy kołach kwiczy, puka, trze.
Miałem kiedyś podobny problem (brzęczało przy skręcie, potrafiło lekko pukać) i była to osłona termiczna tłumika (taka aluminiowa) w jednym miejscu zaczepy puściły i dźwięki pojawiały się tylko przy mocniejszym skręcie podczas jazdy.Marta9116318 napisał(a):Dodam jeszcze, że dzieje się tak kiedy auto jest już rozgrzane, kiedy rano ruszam nic takiego się nie dzieje, ale po dłuższej chwili już tak. Kręcąc kierownicą w miejscu nic takiego nie słychać.
swietnego masz mechanika jak tak rozwiazuje problemy i jeszcze twierdzi ze mozna z tym jak jezdzic. Takie opony sa do wymiany z marszu a nie jakies przekladanki.Marta9116318 napisał(a):Mogę jeździć na tych oponach, ale ogólnie to przy zmianie mam się ich pozbyć.
DokładnieKao napisał(a): Takie opony sa do wymiany z marszu a nie jakies przekladanki.
Druga sprawa to jak tył tak się zachowuje i pojeździsz trochę z taką oponą to zaraz padną łożyska i inne elementy zawieszenia i koszty będą rosły. Tak więc kup komplet dwóch opon i załóż je czym prędzej jak użytkujesz to auto dla własnego bezpieczeństwa i innych.Marta9116318 napisał(a):kierownica już nie trzęsie, za to lekko drga tył. Mogę jeździć na tych oponach, ale ogólnie to przy zmianie mam się ich pozbyć.