REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Brynio napisał(a):w Tym co napisał piotrauto jest gram prawdy. Wielu kierowców jest zbyt pewnych siebie
( "mam zimówki i i nic nie będzie") i jadą nie patrząc na warunki drogowe i to oni stwarzają największe zagrożenie na drodze. Bo przecież mniejszym zagrożeniem jest piotrauto który wiedząc, że ma letnie kapcie jedzie wolniej (ale bez przesady) niż cwaniak który ślepo wierzy w zimówki i elektrykę w samochodzie. Co do jego stwierdzenia, że dalej zajedziemy na letnich nie najnowszych to już jest bzdura bo wieś jak wieś rzadko odśnieżona i na letnich gumach nie ma nic gorszego (trochę więcej śniegu, wystarczy się zatrzymać i już stoimy
).
A później jedziesz za takim patafianem co jedzie na letnich i się denerwujesz, bo można by te 20 km/h szybciej pojechać.
Brynio napisał(a):Piotrze z tego co wiem w Polsce jest obowiązek byś miał 2 takie same opony na jednej osiA później jedziesz za takim patafianem co jedzie na letnich i się denerwujesz, bo można by te 20 km/h szybciej pojechać.
sam dzisiaj za takim jechałem... i to jeszcze środkiem jechał. Dopiero po jakimś czasie łaskawie zjechał (a miał wiele okazji bo droga była nawet nawet). Na tej samej drodze co ja jechałem 50 on jechał 30
pokaż mi ten przepis co nakazuje miec takie same opony na jednej osi
markac napisał(a):Opona zimowa kosztuje ok 80zł x 4.
qki007 napisał(a):markac napisał(a):Opona zimowa kosztuje ok 80zł x 4.
Z tym to przesadziłeś, chyba że jedna - 80złx4=320zł to już prędzej...
Chyba że mówimy o używanych, markowych to racja.. ja właśnie kupiłem swój rozmiar za 80zł/szt.
piotrauto napisał(a):markac, Thomson, Wy może jezdzić nie umiecie? jak mozna na prostej drodze wpaść do rowu
markac napisał(a):qki007 napisał(a):markac napisał(a):Opona zimowa kosztuje ok 80zł x 4.
Z tym to przesadziłeś, chyba że jedna - 80złx4=320zł to już prędzej...
Chyba że mówimy o używanych, markowych to racja.. ja właśnie kupiłem swój rozmiar za 80zł/szt.
A umie Pan mnożyć i analitycznie myśleć?80 x 4 = 320. Co tu tłumaczyć...
"Opona zimowa" - liczba pojedyncza.
qki007 napisał(a):13" Frigo może i kupisz nową za 80 zł ale dodaj sobie jeden cal i już się w tej kwocie nie sposób zmieścić, a jeśli bym szukał 16" na zimę to widzę na allegro najtańsze za 160 zł / szt. - nie biorąc pod uwagę ich jakości.