nie no jest wyjście kupić nowe zimowe teraz jeszcze mam letnie prawie nowki na aucie tak kupiłem. Te ze zdjęcia leżą w domu na felgach .Rejon zachodniopomorski zimy totalnie brak ale szkoda trochę tych opon dlatego pytam czy warto? Gościu w warsztacie powiedział ze te opony się nie nadają , mozna wyciągnąć założyć ale auto przy dużych prędkościach będzie pływać po drodze dlatego jak to jest z tym bezpieczeństwem? Auto to Nissan Qashqai
Gościu z warsztatu ma sporo racji. Opony kolcowane są przeznaczone do ciężkich warunków zimowych i co za tym idzie bieżnik i guma też są do tego przystosowane. Na śniegu będzie świetnie, ale na suchym i mokrym asfalcie bardzo słabo. Pływanie przy większych prędkościach bardzo prawdopodobne.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Uwaga! Od 1 czerwca 2021 ważne zmiany w przepisach. Od 1 czerwca 2021 roku wchodzą dość istotne zmiany w ustawie PoRD. Dotyczą nie tylko kierowców, ale też pieszych. Co się zmiania? Na początek najbardziej kontrowersyjny i pokręcony przepis : 1. pieszy znajdujący się ...
Silnik 2.5 D-4D w Hiluxie Powerboost W Toyocie Hilux wzmocnione mogą być obydwa silniki Diesla, tj. 2.5D-4D i 3.0 D-4D. Ten pierwszy zyskuje 23 KM mocy (do 167 KM), oraz 67Nm momentu obrotwego (do 410 Nm). Silnik 3.0 D-4D w Hiluxie Powerboost będzie rozwijał ...
Nie wyciągaj kolcy tylko sprzedaj te opony może znajdziesz kupca który weźmie je do samochodu rajdowego bo zgodnie z przepisami w naszym kraju tylko w nich w określonych warunkach można stosować takie opony Dokładnie: "Opony kolcowane mogą być wykorzystywane w pojazdach biorących udział w rajdach i wyścigach zimowych za zgodą zarządcy drogi".
Zastanawiam się czy można coś z taką opona zrobić w Polsce. Chodzi mi o spieniężenie tego. Nawet za grosze. Potrzebuję ktoś czegoś takiego u nas? Jakies firmy, co skupuja, wyciagaja i robia normala? Nie wiem wymyślam teraz. Nawet nie wiem czy jest sens wystawiać to na aukcję? W necie jest napisane, że do rajdów? Te rajdowe to są naszpikowane stożkami moje z osobówki wyglądają jakby ktoś gwoździki nawbijał.
Wystawić aukcję możesz i zobaczysz czy będzie zainteresowanie. Generalnie z tego co wiem takie opony są gorsze po wyjęciu kolców od zimówek które nie są w nie uzbrajanie.
007Artur napisał(a):Zastanawiam się czy można coś z taką opona zrobić w Polsce.
Pewnie, że można. Wyciągnąć kolce i jako zimówki do jazdy wokół komina mogą być. Pewnie będą nawet lepsze od bieżnikowanych. Tylko trzeba mieć na uwadze, że to nie są opony do szybkiej jazdy autostradowej.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.