REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
STOKROTA napisał(a):sprzedać bratu, sistrze, koledze za symboliczną kwotę- ale zdecydowanie na podstawie prawdziwych danych,
i niech ta osoba wykupi OC na 30 dni ( np. w uniqa za ok 52 zł) i w tym czasie zezłomuje ( bo się popsuł i nie warto naprawiać)
silvo44 napisał(a):Jeśli OC jest konieczne do złomowania jak pisze bonifacy to może gdzies kupisz krotkoterminowe OC(na dwa tygodnie)..
STOKROTA napisał(a):a co znaczy w "uzasadnionych przypadkach"?
jako pierwszy powinieneś się zastosowac do swojej jakże cudownej myśliMotoAlbercik napisał(a):Zanim coś napiszesz - pomyśl
Wierzysz w cuda...pocieszny napisał(a):próba umorzenia zaległego OC,
pocieszny napisał(a): próba umorzenia zaległego OC
Po ostatnich ustawowych zmianach nawet stare umowy zostały rozwiązane z automatu po okresie na jaki zostały zawarte jeśli nie były przedłużone.Chyba że się mylę....Migi60 napisał(a):Wierzysz w cuda...pocieszny napisał(a):próba umorzenia zaległego OC,Niestety bo ja nie .Jestem juz chyba za stary...
STOKROTA napisał(a):Niestety Kara UFG za brak OC idzie w parze z naliczeniem zaległości - to łączna kara
EWENTUALNIE
- sprzedać bratu, sistrze, koledze za symboliczną kwotę- ale zdecydowanie na podstawie prawdziwych danych,
i niech ta osoba wykupi OC na 30 dni ( np. w uniqa za ok 52 zł) i w tym czasie zezłomuje ( bo się popsuł i nie warto naprawiać)
- moze nawet uda się bez przerejestrowania ? - tego chyba mozna się dowiedzieć ( niech doradzą) na szrocie, który złomuje
- a potem tylko ten co kupił niech idzie do WK z umową kupna i zaświadczeniem o złomowaniu - .... w końcu tak się może zdarzyć - więc jak nie ma powodu do przerejestrowania, to może jakoś ominie się UFG
przyznaję ... troche wymyśalam- nie wiem czy to zadzaiła,
ale w pewnym sensie odcina aktualnego właściciela pojazdu od urzędów