REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Born2ball napisał(a):Citroen C5 2.0 nic w sumie o tym aucie nie wiem poza tym, że silnik 2.0 calkiem dobrze współpracuje z lpg
Born2ball napisał(a):Subaru forester chyba tylko 2.0 125km z silnikiem dedykowanym pod gaz.
Born2ball napisał(a):Chevrolet Captiva 2.4 136 km przód napęd, jak z awaryjnościa tego modelu i spalaniem?
Born2ball napisał(a):Dodge Journey 2.4 (ktoś się orientuje jak wygląda regulacja zaworów w tym aucie?)
Invi napisał(a):Re: Pakowne auto na lpg do 30 tys zl
Invi Dzisiaj, 18:15
Born2ball napisał(a):
Citroen C5 2.0 nic w sumie o tym aucie nie wiem poza tym, że silnik 2.0 calkiem dobrze współpracuje z lpg
Konstrukcja bez większych problemów, bardzo komfortowy, szczególnie na zawieszeniu hydro
Invi napisał(a):Prawdopodobnie bardzo miękkie gniazda zaworowe i mechaniczna regulacja.
Popatrz na mondeo 4 2.0/145 (też mechaniczna regulacja),
pytanie tylko po co kupować SUV z napędem tylko na przód?Born2ball napisał(a):Co do spalania Captivy przy 4x4 może i jest duże, ale przy przednim napędzie, nie powinno być takiej tragedii, max 15 lpg w miescie ?
Born2ball napisał(a):Dla wygody, komfortu, poczucia bezpieczenstwa, dobrej widocznosci z gory
jeśli resorowanie wygląda jak w jednym z nowszych Sorento to ja dziękuję za taki komfortBorn2ball napisał(a):Dla wygody, komfortu
Invi napisał(a):Born2ball napisał(a):Dla wygody, komfortu, poczucia bezpieczenstwa, dobrej widocznosci z gory
Zostawiłbym z tego dobrą widoczność i "poczucie bezpieczeństwa" - poczucie bo na pewno nie większe bezpieczeństwo.
Komfort/wygoda to już nie takie oczywiste.
We wcześniejszych c5 było tylko hydro, w 3-gen był wybór, można było wziąć też standardowe zawieszenie (które swoją droga i tak jest b.wygodne)
Wytrzymałość porównywalne, koszty minimalnie wyższe przy hydro, podstawa to robić porządnie a nie drutować.
Co do spalania - miasto miastu nierówne, kiedy jeszcze jeździłem wyłącznie po mieście to najniższe spalanie 2.5T odnotowałem na poziomie 13 a najwyższe 19,6. Obstawiam, że te 15 to takie miasto 100-200 tysięcy bez większych korków.