Pandemia a auto z Niemiec

17 Maj 2021, 18:17

Cześć,
Znalazłem ogłoszenie samochodu, które znajduję się w Niemczech. Chciałbym się zapytać jak wygląda sprowadzenie auta w czasie pandemii. Konkretnie chodzi mi o załatwienie formalności w urzędzie. Z tego co mi wiadomo po kupnie powinniśmy się udać do urzędu wraz z poprzednim właścicielem. Wymiana tablic, umowy itp. Tutaj właśnie mam pewien problem. Czy to prawda że wizyty w urzędzie trzeba wcześniej rezerwować z wyprzedzeniem np. 3 dni? Jeśli tak to właśnie urzędy w Niemczech najbardziej by wydłużyły cały proces. Czy jest to prawda czy może od razu można wszystko załatwić?
Jeśli chodzi o pozostałe obostrzenia typu kwarantanna to nie dotyczą mnie z powodu szczepionki.
Filipp25
Nowicjusz

Auto: Nie mam

18 Maj 2021, 18:14

nie lepiej lawetką podjechać po to? lub ktoś by Ci to wziął..z niemiec to na drugi dzień kogoś znajdziesz po odbiór auta.

niemiec raczej nigdzie z tobą chodził nie będzie (chyba że go przekonasz :lol: ) auto zapewne ma wymeldowane i tyle go interesuje, płacisz kase i zabierasz z posesji i tyle go interesuje. :P
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept X6 2007
    BMW Concept X6 ten przedprodukcyjny samochód koncepcyjny jest pierwszym na świecie autem typu SAC (Sports Activity Coupé). Koncept prezentuje wizję BMW scalającą cechy modeli BMW X z atrybutami typowymi dla ...
    Instalacje LPG i ich generacje
    Czytając ten artykuł dowiesz się jakie są obecnie stosowane generacje instalacji LPG oraz jakie rodzaje zbiorników na gaz można montować w samochodach. Zaczynamy do Gazowych Układów Zasilania (GUZ) pierwszej ...