Witam serdecznie Mam pytanie-problem. Otóż moje auto 9 miesięcy przeszło wymianę uszczelki pod głowicą i oczywiście wszystko zostało zrobione jak trzeba ( planowanie głowicy itp.) Ale nie został porządnie wypłukany układ chłodzenia tylko raz wodą , a zbiornika wyrównawczego nie ruszałem i jest w nim można powiedzieć pepsi cola lub kawa. Od razu mówię żadnego ubytku płynu i oleju jest jak było. I moje pytanie brzmi czy taki kolor płynu jest zasługą źle wypłukanego układu chłodzenia ? Czy się da radę to wypłukać tak żeby znaku nie było ? Czy mogę już go oddać na złom ,bo znowu robić tego mi się nie chce wymieniać uszczelki i się nie opłaca.
Olej zawsze wypływa do góry, dlatego wystarczy kilka razy wymyć zbiorniczek. Trzeba przeanalizować jak jest zbudowany układ chlodzenia, czy trzeba go odpowietrzać . Są silniki które żeby odpowietrzyć to trzeba ściągnąć wąż lub wykręcić czujnik temperatury z głowicy. przewody odpowietrzające mają małą średnicę i trzeba je sprawdzić. Warto sprawdzić czy włącza się wentylator na chłodnicy i czy chłodnica jest czysta.
Wentylator się włącza bez najmniejszego problemu, a chłodnica to nie wiem czy jest czysta , a jak ją sprawdzić ? . A tak na boku, jak bym wlał ten płyn chłodniczy ze zbiornika do butelki po Pepsi to każdy by się nabrał.
Dacia Duster Blackshadow nowa seria limitowana Wszechstronny SUV marki Dacia przybiera nową szatę miejskiego stylu. Dzięki starannie dobranym elementom wystroju zewnętrznego Duster Blackshadow nie pozostanie niezauważony. Wyróżnia go między innymi krata wlotu powietrza ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.