Witam , wraz z przyjazdem z za granicy będę rozglądał się za autem z budżetem 12tys. Najważniejsze aby ślinik był mało awaryjny , oraz aby auto nie paliło bardzo dużo. Przede wszystkim diesel lub dobra benzyna pod założenie gazu. Z góry dzięki za wszystkie komentarze a także rady.
Napewno osobówka , patrzyłem na audi a4 b6, A6 C5, a3 8p jak i bmw E39 i wiele innych. Nie musi być to typowo rodzinne auto ale rozważę wszystkie propozycje. Raczej do miasta typowo na dojazdy do szkoły i treningi ,trasy max do 100km.
W tym budzecie to tylko e39 znajdziesz, ale z drugiej strony na 1 auto nie polecam
Spokojnie raczej tym jezdzic nie bedziesz skoro szukasz 1.8T albo 2.5 a wiem ze fantazja ponosi bo sam mlody jestem. Tylko ze mam juz za soba ponad 80tys km i porobione kursy doskonalenia techniki jazdy i dopiero na 4 auto kupilem cos mocnego.
Za 12 tys.to raczej A4B5 z jakimś mocniejszym silnikiem i fajnym wyposażeniem, ewentualnie E39 z jakimś R6 (2.0,2.5,2., ale to nie są tanie w utrzymaniu auta.
Nocne przymrozki to zmora kierowców Nawet niewielkie przymrozki potrafią być zagrożeniem dla bezpieczeństwa jazdy. Zjawisko to może negatywnie wpływać na widoczność oraz zwiększać ryzyko poślizgu. Spadek temperatury powietrza poniżej zera może nagle skomplikować ...
Nowe technologie, problemy i skandale. Prześwietlamy fabrykę Tesli Fabrykę Tesli uznaje się za ikonę filozofii przemysłu 4.0. Nie wszyscy jednak podzielają ten entuzjazm. Skandale związane z licznymi urazami pracowników, którzy narzekają na zawrotne tempo pracy oraz problemy ...
Dobra to powiedzmy że silnik nie gra roli bo w sumie coś większego wiąże się z droższym utrzymaniem. Też prawko dopiero rok mam , ważne żeby nie było bardzo drogie w utrzymaniu i mało awaryjne , najlepiej jakiś silnik pod gaz lub diesel.
Co myślicie o a3 8p 1.9tdi 105km lub to 2.0 140km oraz a4 b6 z jakimś 1.9. patrzyłem też na Octavię 2 , Seata Leona 1.8 w gazie , golf5. Auto nie musi być duże , poprostu żeby dobrze się prowadziło i było mało awaryjne.
Za 12 tys.nie kupisz A4B6 w dobrym stanie. Tak samo A38P, Golfa V. Może jakąś dojechaną Octavię II z 1.9 TDI. Jeśli interesuje Cię grupa VAG to skup się na: Seat Leon I lub Toledo II VW Passat B5 FL Audi A3 8L Audi A4 B5 Wszystko z silnikami 1.8/1.8T/1.9TDI
Z góry dzięki będę się rozglądał za tymi autami jak wrócę i powiedz mi jeszcze co myślisz o a6c5 ? I ogólnie auto nie musi być z grupy vag poprostu takie zawsze były w rodzinie a rozważył bym wszystkie najlepsze propozycje
A ja Ci polecę Forda focusa mk2 1.6 albo 2.0 w benzynie. Jak wspominałeś, że chcesz żeby auto fajnie się prowadziło i nie zrujnowało Cię finansowo to ten Focus mi pasuje najbardziej.
a6c5 koszty utrzymania będzie miała na poziomie e39.
Możesz poszukać jakiegoś 2.4 w Audi A6, pamiętaj tylko, że to są droższe auta w utrzymaniu i wsadzenie kilku tysięcy w auto po zakupie nie jest ewenementem. Możesz też popatrzeć na jakieś Volvo S60/S80, koszty utrzymania podobne jak w A6C5, udane silniki benzynowe 2.0T i 2.4.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.