Pierwszy Samochód do 10 tyś.

12 Lut 2013, 16:23

No o Tobie mowa :mrgreen: no sorry całymi dniami nie siedze bo mimo że aktualnie nie pracuje to mam inne zajecia :) ale wracając do tematu to nie dawało mi to spokoju i troche sie zorientowałem w temacie,otóż chodzi mi o dostępność części,popytałem w ASO Fiata i dowiedziałem sie że z oryginalnym częściami może być problem ale do zamienników mają bezprolemowy dostęp tak więc nie powinno być prolemów z serwisem nawet w ASO Fiata.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Lut 2013, 19:55

Nie tylko ASO Fiata dysponuje częściami do Rovera. Od zawsze podobały mi się Rovery i zanim kupiłem skrupulatnie przejrzałem rynek jak to jest z naprawą i dostępnością części. Zawsze słyszałem, że problemu nie ma poza tym dużo części pasuje od Hondy Civic. Ogólnie są dostępne zamienniki dobrych niemieckich firm, ale i oryginałów nie brakuje. W motoryzacyjnym gdzie pracuje mój znajomy na oryginalne części długo czekać nie muszę, praktycznie prawie wszystko dostępne jest do 3 dni roboczych, ale to zależy także, jaki to sklep, bo wiadomo…- sklep sklepowi nie równy.
fredi
Początkujący

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
Skrzynia biegów: Manualna

13 Lut 2013, 00:23

Jak Japoński to może Mazda :) [link do otomobile.pl wygasł]
sterngre
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 04 1997
Auto: BMW
Silnik: 2000
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 2008

13 Lut 2013, 00:42

Ładna, ale widać, że styrana kierownica, więc na 100% nie jest to oryginalny przebieg. Tak z 250.000 ma na 100% jak nie więcej. Przy powiększeniu i wyostrzeniu zdjęcia widać, że drążek zmiany biegów też nie wygląda na 129000.
fredi
Początkujący

Auto: Rover;25,45,75,MG ZT, Acura TL
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E11 G6 / G6R (1997–1999)
    Zaprezentowana w 1997 kolejna, przednionapędowa generacja Corolli zasłynęła uniwersalnością zastosowań oraz trwałością i bezawaryjnością. Podobnie jak w przypadku wcześniejszych generacji, z którymi dość mocno była ...
    SKODA Octavia kombi
    Gama Nowej Skody Octavii została poszerzona o wersję kombi. Dopłata do wersji liftback wynosi 4000 zł, niezależnie od wersji wyposażenia i silnika. W tej cenie Klient otrzymuje wyjątkowo obszerne i funkcjonalne nadwozie oraz ...